Loading...
Novosti

WES MACKEY – EKSKLUZIVNI KONCERT VEĆERAS 19.02. U HARD PLACEU!

WES MACKEY2
Wes “The Bluesman” Mackey dolazi na prvi i ekskluzivni koncert u Hrvatsku uz pratnju The Blues Train banda! Kako ste Već navikli da Vam “biggest little rock club in town” Hard Place u Zagrebu dovodi koncertne blues poslastice (Eric Sardinas, Zakyja Hooker, Watermeloon Slim…) tako Vas i u utorak 19. veljače očekuje izuzetna svirka ovog nevjerovatnog gitariste i pjevača koji nogama svira bas!!!! Popne se na stage, izuje cipele, uzme gitaru i kreće put u „srce bluesa“.

Wes je naučio svirati gitaru od starih blues svirača sa Juga Amerike (gdje je rođen i odrastao) i do danas je postao dio tog velikog nasljeđa blues glazbe. Dijelom je Cherokee indijanac i odrastao je na selu uz oca baptističkog svećenika, a kasnije se preselio u Georgiju gdje je svirao u malim klubovima (honky tonks) i za svoj prvi profesionalni nastup zaradio 50 centi i sendvič sa piletinom (!) Nakon teških početaka počeo je svirati u bandovima koji su na turnejama pratili Muddy Watersa, John Lee Hookera, Jimmy Reeda, Stevie Wondera i mnoge druge i proveo je mnogo godina “na cesti”. Većina bluesera sa Juga se preselila u Chicago, a Wes, za razliku od njih, u Kanadu! Tamo je osnovao obitelj i napravio karijeru svirajući na TV nastupima i po klubovima. Nakon nepredviđenih problema Wes je bio prisiljen totalno napustiti svoju glazbenu karijeru, a kada se napokon odlučio “vratiti” glazbi morao je sve ispočetka. Morao je početi svirati električnu gitaru, pjevati i, za razliku od drugih, naučio je svirati bas pedalu! Baš to ga izdvaja od mnogih drugih bluesera jer je tako razvio svoj poseban stil sviranja i to ga je dovelo do svjetskog uspjeha i turneja po Kini, Rusiji, Maleziji, Irskoj i naravno Americi i Europi. Pravi povratak doživio je sa albumom “Second Chance” 2003. kada se dogodio i povratak obitelji! Album je stigao na vrhove top ljestvica i Wes je uspješno nastavio svoju davno započetu karijeru. Ovaj nevjerovatan glazbenik dolazi u Hard Place po prvi puta i ne propustite priliku vidjeti ga i čuti!

Ulaznice u pretprodaji po 50 kuna nabavite na šanku Hard Place-a, Rockmarku, Dirty Old Shopu, Free Birdu, Mega Muzici. Na ulazu u klub biti će 10 kuna skuplje. Za članove udruge DDRNR i HBS 10 kn popusta (samo na šanku Hard Place-a)!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *