Loading...
NajaveNovosti

VOIVOD 2.10. NASTUPA U PULI

VOIVOD 2.10. NASTUPA U PULI

Nakon koncertnog programa povodom 40 godina punka na ex YU prostorima, Viva La Pola! 2017, u ponedjeljak 2.10. donosi veliku koncertnu poslasticu. U pulski klub Uljanik stiže jedan od najznačajnijih speed/thrash metal rock bendova svih vremena, legendarni VOIVOD iz Kanade.

Voivod su u glazbenu karijeru krenuli početkom osamdesetih (1982.) i vrlo brzo su skrenuli pozornost svojim originalnim i jedinstvenim stilom, što glazbeno što prezentacijsko-artistički, postavši jedan od ključnih bendova tadašnjeg rastućeg trenda u metalu (uz Kreator, Celtic Frost i ostale). Prva dva albuma („War and Pain” (1984.) i „Rrröööaaarrr” (1986.)), su bilI naznaka, posebnosti i lucidnosti, da bi s trećim albumom „Killing Technology” (1987.) ušli u anale ponajboljih trenutaka žestoke glazbe, snimivši uz albume koji će uslijediti, zasigurno jedne od najoriginalnijih uradaka u svijetu metal glazbe ikad. „Killing Technology” je pokazao nevjerojatnu snagu, vrhunski kreativni pogon četvorke u sastavu: Piggy, Blacky, Snake i Away, uz futurističko zastražujuću liriku i sjajne lay out priče. I sljedeći albumi „Dimension Hatross” (1988.) i „Nothing Face” (1989.) nastavili su uz najviše standarde, a sljedećim albumom „Angel Rat” (1991.), Voivod pokazuju kako se jedinstvena vizija sjajno može implementirati i u alter rock ozračje, snimvši jedan od ponajboljih nestandardnih rock albuma ranih devedesetih uz nezaboravne numere kao što su „Clouds in my House”, „Panorama” i dr.
U narednim godinama, Voivod uspješno nastavljaju prvobitno zacrtanim stremljenjima, postavši sinonim za trajnu glazbenu kvalitetu u svijetu metal glazbe. U vremenu od 2002. do 2008. na mjestu basiste u grupi Voivod se nalazio Jason Newsted (Jasonic) (ex Metallica).
Uz 13 studijskih albuma, obilježavajući 35 godina karijere, Voivod konačno stižu u Pulu, i tom prigodom planiraju odsvirati sve kultne klasike, kao što su: “Ravenous Medicine”, “Tribal Convictions”, “Voivod”, “Chaosmöngers”, “Ripping Headaches”, “Astronomy Domine” (Pink Floyd) i dr. Kao support na turneji je odličan njemački stoner rock band Earth Ship, kojemu će ovo također biti premijerni nastup na ovim prostorima.

Ulaznice u pretprodaji u Puli potražite u Rock baru Mimoza i Rijeci u Dallas Music Shopu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *