Loading...
Izvještaji

VALHALLA: Broken Rockers, Violate, Distance Or Die, 23 – Zagreb, Močvara 21.3.2015.

VALHALLA: Broken Rockers, Violate, Distance Or Die, 23 – Zagreb Močvara 21.3.2015.

Sinoćnja VALHALLA je bila jedna od onih gdje je kombinacija posjetitelja i bendova obećavala urnebesnu zabavu. I mogu reći da se već dugo nisam toliko nasmijala.
Prije nego se osvrnem na zaista izvrsne nastupe, želim se zahvaliti osobi koja mi je unakazila pivo. Stvarno, svaka čast, osobo! Boca skkrivena iza zvučnika je samo tebe čekala… Iskreno ti želim da ovo ljeto piješ samo kipuće pivo. Prvi dan proljeća zaista izmami svakakve ljude van iz zimskih brloga. Dok smo slušali novi studijski album Blind Guardiana mogli su se čuti muški razgovori o tome tko ima veću škembu i kako je se riješiti prije ljeta.
I u takvoj je u ležernoj atmosferi došlo vrijeme za nastup prvog benda.

5_23Radi se o zagrebačkom bendu 23 kojima je ovo ujedno i prvi koncert pod ovim imenom. Već u intervjuu kojeg je za naš portal dao gitarist benda Antonio doznali smo da pripremaju zanimljiv intro tako da se u Močvari već okupio određeni broj znatiželjnika. Priča koja se vrti oko ovog benda i koju smo mogli čuti u introu, jako me podsjetila na jednu igru (Izgon) koju sam igrala mjesec dana pa mi je cijela stvar bila još interesantnija. Oni nisu s ovog svijeta, a ovdje su došli pokazati vam svoj Boner Metal – stil koji vas, kako kažu, podiže (u svakom smislu). Vidi se da su dečki uložili ogroman trud u svoj premijerni nastup. Sve je funkcioniralo kako treba. Barem sam ja stekla takav dojam. Ako sinoć niste čuli kako zvuči boner metal, mogu vam reći da je jako melodičan, zaigran i popraćen snažnim vokalom koji bi možda mogao još malo i s više sigurnosti pustiti glas (neće se sruštiti Močvara 😉 ). Kao gost se pojavio i Filip Perković, pjevač sve popularnijeg benda Time Decay. Poseban ‘touch‘ su bile i prskalice na gitarama pred kraj koncerta kao i Kneža koji je u par navrata odrigrao ulogu izbacivača i sklanjao “slučajne” goste sa pozornice.

12_DistanceOrDieDistance Or Die su nastavili u veselom tonu zabavljati publiku pa smo tako nakon boner metala slušali tracksuit metal. Nisam ih do sada slušala u živo, ali sam o njima čula sve najbolje. Tako sam se sjetila da sam negdje čitala kako su tužni jer moraju svirati u isto vrijeme kad i Živo Blato pa ne mogu vidjeti svog gurua Vucu. Dok su se pripremali za nastup netko kraj mene je počeo pjevušiti “…prsten i zlatni lanac, dat će ti Bosanac…” pa sam se nasmijala jer su na pozornici stajali momci sa zlatnim lancima oko vrata. Svoj su nastup odradili korektno – tehnički i interpretacijski je sve bilo do kraja ispolirano, a cijelo su vrijeme animirali publiku. Jedino sam očekivala više živosti na pozornici od ljudi koji su u trenirkama. No sve u svemu, onaj fetišističko-piromanski zaljubljeni pogled kojeg je vokal uputio plamenu ispred svog lica je i više nego nadoknadio taj mali nedostatak.

Treći bend večeri je bio Violate. Sinoć su po prvi put zasvirali u Močvari iako su već dugo prisutni na domaćoj metal sceni. Mogu reći da su sinoć odradili pravi headlinerski nastup. Bez obzira na Broken Rockers koji su najavljeni kao glavni bend večeri.
Violate u svoju glazbu inkorporira jedan orijentalni štih – egipatski, sumerski… A to na našoj sceni nije uobičajena pojava. Na pozornicu su stali samo sa svojim instrumentima bez ikakvih popratnih show elemenata koje smo imali prilike vidjeti tijekom jučerašnje Valhalle. Volim takve nastupe kada kvaliteta glazbe govori sama za sebe – kada nisu potrebne ni scenografija, niti posebna kostimografija, a kamoli plesačice, nego samo dobre stare električne gitare, bubnjevi, bas, pojačala i žestoki metal.

23_BrokenRockersI na kraju ove večeri nastupaju Motörhead tribute bend Broken Rockers. Svirajući nekih sat i pol najveće hitove ovog legendarnog benda uspjeli su i više nego raspametiti sve prisutne. “Sviraj Motörhead” jedan je od najuzvikivanijih povika na koncertima u nas, a sada je netko napokon stao na pozornicu i to učinio. Šteta što je bend sam po sebi pao u drugi plan jer su skoro pa cijelu pozornicu prepustili djevojkama koje su se poljevale pivom i plesale, jedna od njih je i zapjevala Ace Of Spades. Pojavljivali su se na pozornici i muškarci koji su se skidali i pokušavali drmati trbusima u maniri pravih trbušnih plesača. Ne znam što bi Lemmy rekao na ovo, on je ipak naviknuo na profesionalke, ali mogu vam sam preporučiti da pogledate kako to radi Mahafsoun ili možda Ignis Fatuus Luna. Tako se to radi u svijetu 😉
Uz sve viđeno, moram reći da bi Lemmy bio zadovoljan kako Broken Rockers sviraju Motörhead, a najviše bi bio zadovoljan djevojkom koja je uistinu bila prava zvijeda tog nastupa, a to je mlada bubnjarka Dora.

>>>>>>>GALERIJA FOTOGRAFIJA<<<<<<<<

Izvještaj i foto: Martina Šestić | martina@venia-mag.net

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Mag-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, bit će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *