Loading...
NajaveNovosti

UĐITE U NOVU GODINU U RITMU SWINGA – UZ LEGENDARNI GLENN MILLER ORCHESTRA!

UĐITE U NOVU GODINU U RITMU SWINGA – UZ LEGENDARNI GLENN MILLER ORCHESTRA!gmo
Najpopularniji i najtraženiji big band na svijetu stiže u Zagreb! Legendarni Glenn Miller bio je jedan od najuspješnijih vođa sastava u 30-ima i 40-ima, u Eri Swinga. Niz hitova bez premca, stalan utjecaj na radijsko emitiranje i privlačenje pozornosti na teatre, hotele i plesne paviljone izgradili su i održali zamah popularnosti. Koncert je u ponedjeljak, 19.1.2015. u 20:00 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Zbog svojeg jedinstvenog zvuka, Glenn Miller Orchestra smatra se jednim od najvećih sastava svih vremena. Njihov unikatan, prepoznatljiv zvuk baziran je na klarinetu, dva alt saksofona i dva tenor saksofona. Priča kaže da je taj karakterističan zvuk nastao slučajno: tijekom jednog koncerta, glazbenik na prvoj trubi ozlijedio je usnicu pa je njegove dionice morao zamijeniti klarinet – i tako se rodio the Glenn Miller Sound.

Sadašnji Glenn Miller Orchestra oformljen je 1956. godine i od tada je konstantno na turneji, svirajući u prosjeku 300 live nastupa godišnje na kojima ih čuje oko 500 000 ljudi diljem cijelog svijeta.

Danas, više od 60 godina otkad je publika prvi puta zavoljela uspješni Miller Sound, članovi sastava nastavljaju tradiciju i sviraju mnoge originalne Millerove aranžmane, kao i mnoge suvremene skladbe aranžirane i izvedene u Millerovom stilu. The Glenn Miller Orchestra najtraženiji je big band na svijetu, kako za koncertna tako i za plesna događanja. Još uvijek se smatraju najvećim sastavom svih vremena, a njihov jedinstveni zvuk vole gotovo svi koji vole plesnu glazbu.

U Zagrebu nastupaju vođeni Nizozemcem Wilom Saldenom, ravnateljem orkestra za Europu. Uživat ćemo u legendarnim skladbama poput Moonlight Serenade, Somewhere Over the Rainbow, In the Mood, Rhapsody in Blue, Chattanooga Choo Choo te mnogima drugima iz njihovog bogatog repertoara koji danas broji preko 1700 skladbi.

Cijene ulaznica: 160/190/220 kn
Više informacija na: www.lisinski.hr i www.glennmillerorchestra.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *