Loading...
Novosti

TRIGGER I MARKO MANNTRA OBJAVILI SINGL BUM

TRIGGER I MARKO MANNTRA OBJAVILI SINGL BUM

Za svoj novi singl, pjesmu “Bum“, metalci iz peteročlanog benda Trigger udružili su snage sa frontmenom hrvatske Manntre, Markom Matijevićem Sekulom. Jedna od najenergičnijih pjesama benda kombinira žestoke rifove sa vokalnim duetom Marka i pjevačice benda Milene Branković. Pesma je inspirirana temom koja je uvek aktualna na prostorima na kojima djeluju oba benda: potrebom pojedinaca da pod svaku cijenu steknu bogatstvo i političku moć iako im ona na kraju uvijek bude oduzeta: “Kao metak leti reč, a rane su od istine, hteo si da živiš san, sada sanjaj zakopan“.

Članovi benda ovako objašnjavaju tekst pjesme: “Osjećaj moći i važnosti je narkotik, koji lako navede ljude da zaborave svoju smrtnost i da će sve ono što zgrću biti vrlo brzo obrisano rukom vremena. Ono što posjeduju i čime se hvale neće moći odnijeti sa sobom u grob. Dopuštamo da nas razni liderčići uvjere u svoju važnost, da su nezamjenjivi. Ako bismo shvatili da su u pitanju samo prolazni, pohlepni ljudi koji nemaju nikakve istinske kvalitete, magija kojom održavaju vlast bi nestala. Ova istina o njihovoj beznačajnosti je opasnija za njih od ispaljenog metka. Priča stara kao samo čovječanstvo, samo se jako sporo kapira…

O suradnji sa Markom Matijevićem: “Nama se jako sviđa ono što Manntra radi – specifična atmosfera u njihovim pjesmama. Imali smo dojam da bi ovakva jin-jang vokalna kombinacija sa našom Milenom bila jako interesantna. Marko je odmah pristao na suradnju i snimio vokale kod sebe u studiju. Danas je lako surađivati sa ljudima na daljinu, jer tehnologija omogućava da se dobacujemo fajlovima preko interneta i zajednički radimo na istom projektu, ali se nadamo da će biti prilike da izađemo zajedno na binu nekom prilikom i izvedemo pjesmu uživo sa njim.

Bend Trigger i dalje promovira posljednje studijsko izdanje “Vreme čuda” (izdavač Odličan hrčak), dok za to vrijeme završava miksanje novog albuma koji će biti na engleskom jeziku. Vrijeme čuda je njihov treći album, nakon prvijenca “Ljubav” koji je dobio niz nagrada i albuma neočekivanih obrada novovalnih pjesama “Ex”.

Manntra je industrial folk metal sastav iz Umaga i aktivni su od 2012. godine. Pažnju su skrenuli na sebe neobičnom kombinacijom žanrova, mračnom muzičkom atmosferom, kao i odličnim spotovima. Trenutno promoviraju svoj treći album “Meridian“.

Spot za “Bum” pogledajte u nastavku:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *