Loading...
Novosti

TRENT REZNOR O NINE INCH NAILS NOVOM ALBUMU I UTJECAJU DAVIDA BOWIEA

Trent-Reznor David-BowieTrent Reznor, frontman Nine Inch Nailsa razgovarao je s MOJO magazinom o David Bowiejevom utjecaju na njega i NIN-ovu glazbenu karijeru u 90.-tima. Reznor je nedavno ponovo okupio Nine Inch Nails kako bi objavili novi osmi, studijski album “Hesitation Marks” koji će biti objavljen 3. rujna na etiketi Columbia Records.

“Bowiea sam sreo u ne baš najboljem razdoblju svoga života” prisjetio se Reznor u interviewu s MOJO. “On je bio trijezan, a ja nimalo. Na neki me način uzeo pod svoje, postao mi mentor, ponudio par riječi razuma i savjeta koji su me proganjali toliko dugo dok mi na kraju nisu i pomogli.”

NIN je bio na vrhuncu slave i kreativne snage 90.-tih kada ja danak svemu platio Raznorov zdravi razum, ogrzenuvši u kokain i heroin nakon čega je uslijedio neminovan pad kvalitete snimljenog materijala, rekao je magazinu MOJO, “… moja umjetnost je bila prava bezvezarija.”

Nekako u to vrijeme Reznor je sreo Bowiea koji je pozvao NIN da mu se pridruži kao predgurpa na njegovoj turneji “Outside tour” 1995., no Bowieovim fanovima se ta kombinacija nimalo nije sviđala. To je Bowieu bio vrlo riskantan potez koji nije dobro prošao, no Reznor kaže: “Taj je potez napravio veliki utjecaj na mene. Mislim, za to je trebalo imati muda, ali je to bio pomalo glup potez. Ja to nikada ne bih napravio. No s druge strane, mislio sam si: ‘Želio bih biti ovakav tip koji se ne boji isprobati stvari.’”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.