Loading...
Novosti

THE NATIONAL ODUŠEVIO ŠIBENČANE S DVA ZASEBNA KONCERTA NA TVRĐAVI SV. MIHOVILA

THE NATIONAL – Šibenik, Tvrđava Sv. Mihovila, 2.8.2014.

National_byPetarVranicTHE NATIONAL – Šibenik, Tvrđava Sv. Mihovila, 2.8.2014.

Drugi samostalni koncert The Nationala u Šibeniku, a prvi najavljeni i rasprodani, održao se i u subotu navečer u velebnom zdanju tvrđave Svetog Mihovila. Ponosito uzdižući se na sedamdeset metara nadmorske visine, ambijent tvrđave s kapacitetom od 800 sjedala bio je posebno mjesto za još posebniji koncert. Ljubav Nationalaca i hrvatskih fanova traje još od 2007.godine otkad su prvi put nastupili u Zagrebu.

Posebno iznenađenje ove večeri publika je priredila Mattu i ostatku benda upalivši prskalice tokom prve pjesme s kojom su otvorili koncert – Start a War.
Matt je, iznenađen, svima objavio da se boji prskalica, ali mu je nesumnjivo bilo drago vidjeti šarene iskrice koje su frcale okolo. Uslijedile su zatim Don’t Swallow The Cap i I Should Live In Salt, a svi koji su zauzeli mjesta na vrhu tribina užurbano su se sjurili i napunili prve redove.
Cijela tvrđava je bila na nogama, ovo je ipak bio koncert za najvjernije fanove. Nakon reda hitova s High Violet albuma – Anyone’s Ghost, Sorrow, Bloodbuzz Ohio i Conversation 16, uslijedila je jedna za sve ljubavne parove i zaljubljene samce, I Need My Girl s prošlogodišnjeg albuma Trouble Will Find Me.

Bend je davao sve od sebe, braća blizanci na gitarama su oduševljeno zahvaljivali publici na gostoprimstvu i odanosti koju primaju od hrvatskih fanova, dok je Matt nezaustavljivo tjerao svoje, doslovno trčeći s jednog kraja pozornice do drugog, opčinjen glazbom i svojom izvedbom, kao nekakav mjesečar u snu.

U par navrata je čak sišao s pozornice ali se ubrzo vratio, kao da je shvatio da je zalutao. Publika ni u jednom tjednu nije usnula, svi su bili na nogama, svima su ruke bile u zraku. Nakon predstavljanja benda i posebne zahvale Mati Škugoru alfi i omegi Žednog Uha, što ih je i ovaj put ugostio u Hrvatskoj, uslijedila je Fake Empire, nakon koje se bend povukao s pozornice.
Bis je otvorila Santa Clara a nakon nje Terrible Love.

Matt više nije mogao izdržati ograničen prostor pozornice i doslovno je prohujao tribinama, posrćući po sjedalima sve do vrha, prošetavši zadnjim redom i spustivši se s druge strane. Publika ga je oduševljeno pratila i klicala, svi su ga htjeli dotaknuti, a on nikom nije htio ostati dužan. Posljednja pjesma, Vanderlyle Crybaby Geeks bila je predivna, bend je pratio na instrumentima publiku koja je jednoglasno od riječi do riječi recitirala pjesmu uz Matta koji je dirigirao u ekstazi i sreći. Večer nije mogla završiti na ljepši način.

Još jednom su se zahvalili svima i odšetali s pozornice, a publika se uz svijetlost zvijezda i pogled na pučinu ispunjena emocijama uputila prema izlazu.

Izvještaj: Marija Markulić
Foto: Petar Vranić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *