Loading...
Izvještaji

THE EXPLOITED – VIB, Zagreb, 13.7.2015.

THE EXPLOITED – VIB, Zagreb, 13.7.2015.

Jako je teško pričati o punku, a ne spomenuti The Exploited. Radi se o jednom od najutjecajnijih bendova u povijesti punk rock glazbe. Stasali su krajem 70ih u takozvanom drugom valu punka. U Vintage su nam došli prenijeti dio te atmosfere koja se širila Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i ostatkom Europe, i tako stigla sve do Amerike.
Čekajući da velikani počnu s koncertom, ostao sam zapanjen činjenicom da punk još uvijek živi jer je ekipa, koja se te večeri našla pred VIB-om bila je raznolika- od teenagera pa sve do 50+ godišnjaka, od pravih pravcatih punkera do ‘ajmo reći običnog puka koji su došli samo zbog nostalgije za tim zvukom.

the_exploited_samir_ceric_kovacevic

Oko 22.30 Vintageova koncertna dvorana se sve više punila, što je dalo naslutiti da se koncert bliži. Ja sam se zbuksao negdje sa strane pored bine misleći kako je to odlično mjesto za uhvatiti koji kadar, inače i je, ali sam se ovog puta prevario. Sa prvim rifovima gitare krenulo je poganje i tako u ritmu muzike za pogo i s fotićem u ruci, uspio sam izdržati 4 pjesme i trkom se zaletio nazad i čekao spektakl, u stilu labuđeg jezera.
Atmosfera je bila usijana od samog početka pa sve do kraja koncerta i nije bilo naznake da će tako skoro završiti.
Mislim da se za razliku od koncerta Billya publika u VIB-u bolje i kvalitetnije provela.

Ovakvih koncerata treba biti sve više i više jer publike ima i publika je vjerna, što je dokazao prepuni VIB.

>>>>>>> GALERIJA FOTOGRAFIJA <<<<<<<

Izvještaj i foto: Samir Cerić Kovačević

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Maga-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, biti će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *