Loading...
Novosti

SUPRUGA ALEXIJA LAIHA PODIJELILA FOTOGRAFIJE NJEGOVOG PRIVATNOG SPROVODA

Supruga Alexija Laiha pdoijelila je fotografije s privatnog sprovoda nekadašnjeg CHILDREN OF BODOM frontmana koji je preminuo 29. prosinca 2020. godine u svom domu u Helsinkiju u Finskoj. Rodom iz Australije, Kelli Wright je na svom Instagramu postavila fotografiju Alexijevog lijesa okruženog prekrasnim cvjetnim aranžmanima.

U siječnju je finski tabloid Ilta-Sanomat objavio je kako je Alexi u vrijeme svoje smrti još uvijek bio u braku s nekadašnjom kolegicom iz benda SINERGY Kimberly Goss. Laiho je oženio Goss u veljači 2002. godine, a par se nikada nije službeno razveo. Goss je ovu informaciju potvrdila izravno tabloidu. Iako je Laiho popunio papire za razvod u studenom 2002., brzo je povukao zahtjev i nikada nije podnio novi. Prema finskom zakonu, Laiho i Wright se ne bi mogli vjenčati budući da Laiho i Goss nikada nisu razveli svoj brak. U vrijeme Alexijeve smrti Goss se nalazila u svom domu u Chicagu, Illinois dok je Wright bila u Australiji. Goss je preselila u Finsku 1999. i ostala u zemlji do povratka u SAD 2012. godine. Laiho je zadnjih 10 mjeseci svoga života proveo u Finskoj.

Alexi i bubnjar Jaska Raatikainen osnovali su CHILDREN OF BODOM 1993. godine, a bend je bio jedan od međunarodno najpriznatijih metal bendova iz Finske sve do svog oproštajnog koncerta u prosincu 2019. godine. Prošle godine je Alexi okupio BODOM AFTER MIDNIGHT s kojim je snimio tri pjesme i jedan video koji će biti objavljen posthumno. Osim toga, Laiho je surađivao i svirao s mnogo bendova, među njima s WARMEN, SINERGY, KYLÄHULLUT i THE LOCAL BAND. Nagrađen je s Metal Hammer Golden God nagradom te drugim međunarodnim nagradama, a nastupio je i kao glavna zvijezda predvodeći stotinu gitarista koji su svirali na Helsinki Festivalu 2015. „100 Guitars From Hel“, opsežnom koncertnom komadu koji je sam skladao.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *