Loading...
NajaveNovosti

SÓLSTAFIR, MYRKUR I ÁRSTÍÐIR 2.12. U ZAGREBU

SÓLSTAFIR, MYRKUR I ÁRSTÍÐIR 2.12. U ZAGREBU

Islandske metal legende Solstafir po prvi puta će posjetiti Hrvatsku 2. prosinca na nastupu u zagrebačkoj Tvornici kulture na kojem će im podršku dati izvrsna danska black metal izvođačica Myrkur.

Sólstafir postoje od sada već davne 1995. i kroz godine su gradili svoj zvuk od početnog black metala prema današnjem post metal zvuku, koji je na trenutke primjereniji prvacima post rocka poput Mogwai ili Explosions in the Sky, nego što je nekim metal bendovima. Uz velika priznanja kritike od samih početaka s vremenom su na svoju stranu pridobivali i publiku pa su danas jedan od najtraženijih bandova na metal i festivalima žestokog zvuka diljem svijeta. Specifičnim izričajem i fantastičnim live nastupima Solstafir su se izdvojili iz mase žanrovski sličnih bendova i postali predvodnici scene, dohvativši konačno i ozbiljnije diskografske tiraže.
U Zagreb dolaze na promotivnoj turneji aktualnog studijskog albuma “Berdreyminn“, objavljenog sredinom proljeća.

Posebnu težinu zagrebačkom nastupu daje i izbor predgrupe; Solstafiru će se naime pridružiti Myrkur, one-woman black metal projekt dankinje Amalie Bruun. U izrazito muškom i ekstremnom svijetu black metala, pojava Myrkur pravo je osvježenje i danas predstavlja jednu od zanimljivijih pojava u svijetu žestoke glazbe. I ona će u Zagrebu promovirati novo izdanje, album “Mareridt” koji će biti objavljen u rujnu.

Uz njih nastupa i još jedno islandsko ime – Árstíðir. Radi se o indie bendu koji djeluje od 2008, a već nakon prvog objavljenog materijala budi interes kako kod publike tako i kod kritike što dokazuje i veliki interes za njihove nastupe tijekom kojih nerijetko pune dvorane.

Ulaznice
Ulaznice možete kupiti po cijeni od 100 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 120 kn.

Službena prodajna mjesta:
Dirty old shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.