Loading...
Novosti

SLAYER, MASTODON I GOJIRA NA ROKAJ FESTU!

Veliki povratak Rokaj festa na regionalnu festivalsku scenu, nakon dvogodišnje pauze, dogoditi će se 7. i 8. lipnja ove godine. Na prostoru Zagrebačkog Velesajma Rokaj će podsjetiti zašto je, ne tako davno bio, najveći i najomiljeniji domaći glazbeni festival.

U bogatoj Rokaj prošlosti na festivalu su između ostalih gostovali Primal Scream, Razorlight, Hladno Pivo, Majke, Urban&4, Let3, Wire, The Fall, The Lemonheads, These New Puritans, The Datsuns i mnogi drugi, a uz standardno jeftinije ulaznice od ostalih sličnih događaja Rokajfest se isticao i fan friendly načinom razmišljanja i poslovanja, zbog čega u ove dvije godine inbox Rokaj mail adresara nije prestao dobivati mailove na tjednoj bazi s upitima o povratku.

Taj povratak sada je definiran, s proširenim i pojačanim organizacijskim timom, koji u 2012. Rokaj predstavlja s programom koji će zadovoljiti najširi spektar publike. Ideja festivala i dalje je predstaviti široku lepezu glazbenih žanrova, zadovoljiti gotovo sve ukuse urbane glazbene publike te cijenom ulaznice omogućiti da festival bude dostupan svima.

PRVI POTVRĐENI IZVOĐAČI
A da povratak Rokaja bude glasan, jasan i bombastičan, garantira prvi i najžešći paket bandova koje predvode SLAYER. Jedan od najvećih i najznačajnijih metal bandova svih vremena, kalifornijski Slayer, vraćaju se u Zagreb nešto više od godine dana nakon koncerta u Areni, na svom prvom ikada festivalskom nastupu u Hrvatskoj. Band osnovan 1982. godine slavi upravo 30.-ti rođendan, a na europskoj turneji obići će sve najveće festivale starog kontinenta, uz poneki samostalni nastup. Slayer u Zagreb stižu u orginalnoj postavi koju čine Kerry King, Tom Araya, Jeff Hanneman i Dave Lombardo, a glavnu binu Rokajfesta kao headlineri će zatresti u petak 08.06.

MASTODON, miljenici kako žestoke, tako i indie rock publike, prošli su dugi put od malenih underground klubova Amerike do naslovnih uloga na najvećim festivalima. Band koji su na turneje kao support vodili razni velikani od Metallice do Tool, ovu godinu provodi promovirajući svoj fenomenalni posljednji studijski album “The Hunter”. Na Rokaj festu Mastodon će, kao i Slayer, nastupiti s punom set listom i satnicom dugom kao na samostalnim koncertima.

Francuzi GOJIRA jedan su od najznačajnijih novih bandova staroga kontinenta, fantastični glazbenici koji spajaju na svojim albumima široku paletu utjecaja od Pantere i Sepulture do Tool i Neurosis. Njih prvi nastup uopće u regiji dogoditi će se upravo na Rokaj festu, a band poznat po textovima s tematikom zaštite okoliša i prirodnih katastrofa, više je puta povezivan s Greenpeace organizacijom.

Već u utorak 24. siječnja Rokaj fest će izaći s novim potvrđenim izvođačima koji će u line up donijeti drugačiji zvuk od Slayera, Mastodona i Gojire.

ULAZNICE
Prodaja ulaznica u Hrvatskoj započinje u petak, 27. siječnja 2012.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *