Loading...
Novosti

SAGE, BAD MUSHROOMS – Zagreb, Tvornica kulture, 10.12.2016.

SAGE, BAD MUSHROOMS – Zagreb, Tvornica kulture, 10.12.2016.

Nakon što su prije samo 10-ak dana Amon Amarth Tvornicu kulture pretvorili u vikinško ratno polje, to su u subotu 10. prosinca ponovo učinile i domaće metal snage SAGE te njihovi gosti BAD MUSHROOMS.

Ulaznice za besplatni koncert fanovi su razgrabili danima prije koncerta, a svakako treba reći kako je prvi nastup pred domaćom publikom SAGE iskoristio i za humanitarnu notu pa su se tako u Tvornici kulture skupljali prilozi za potrebite obitelji.

SAGE je, iako im je ovo bio prvi koncert, domaćoj publici dobro poznat po odličnim spotovima za sve pjesme s debi albuma “Anno Domini 1573” pa ne čudi što se publika u zimsko subotnje večer umjesto za zagrebački advent odlučila za povratak na ratne staze seljačke bune o kojoj je riječ na spomenutom albumu. No prije povratka u doba Matije Gupca Tvornicu je za SAGE zagrijao Bad Mushrooms, točno kako je i planirano prema satnici koncerta u 21h. Bad Mushrooms dobro su poznati domaćoj publici koju su osvojili svojim retro rock stilom i još je jednom natjerali na pozitivnu reakciju i tijekom nastupa prije SAGE kada su izredali sve boje svojih nota.

SAGE je, nakon što su Bad Mushrooms sišli s bine, publiku u nekoliko sekundi iz rockerskog prebacio u žestoki metal stil i bitka Matije Gupca u modernom tonu mogla je započeti. Bend je boreći se na bini Tvornice kulture iskazao svu širinu svojih sviračkih sposobnosti dok je vokalno sve bilo snažno i profesionalno. Publika je kako to i priliči pravom metal koncertu nosila bend i bend je nosio publiku, a pokretačke energije koje se ne bi posramili ni bendovi poput Kamelota s kojim SAGE i surađuje nije nedostajalo. Svemu je pridonio i dodatni, a na našim prostorima rijetko viđen angažman benda koji je svoj nastup začinio ne samo dojmljivom svjetlosnom atmosferom već i animacije koje su na dva video zida publiku dodatno animirale na akciju i reakciju.

Na kraju, SAGE su uvjerljivim i profesionalnim nastupom u kojeg je uloženo mnogo rada i truda hrvatsku metal scenu pogurali korak naprijed ne samo u produkcijskom smislu kada je riječ o video spotovima koji su ih i učinili prepoznatljivima na sceni, već i u smislu nastupa koji dokazano je može biti ne samo svirački i vokalno dobar, već i vizualno i humanitarno jer novac koji su publika i SAGE prikupili u Tvornici će nekome donijeti tračak radosti na lice u blagdansko vrijeme koje je već zakucalo na vrata.

Izvještaj: Zlatko Vlašić
Foto: Dimitrije Dimović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *