Loading...
Novosti

ROCKORANA – DVA DANA ROCK FESTIVALA UZ KUPANJE NA KORANI

Karlovačko ljeto postaje prava atrakcija, ne samo Karlovčanima i Zagrepčanima, već i svim posjetiteljima koji u ovaj grad navraćaju u želji za vrhunskom svirkom i bajkovitim ambijentom. Teško da neki grad može ponuditi toliko obilje dobrog rocka u paketu ljetnih riječnih radosti kao što to može RocKorana. Ako tome pridodate kulturne posebnosti grada, povijest i baštinu, onda vrijeme provedeno u Karlovcu zasigurno nećete uzalud potrošiti.

RocKorana ove godine dovodi slijedeće bendove:

21. 06.  LET3, Motus, Malehookers, Udriground , Tahijevi kmetovi

Let3 zasigurno možemo svrstati u jedan od najboljih domaćih live bandova. Dečki iz Rijeke već gotovo tri desetljeća scenski razvaljuju svoj rock-elektro miks glazbe ukomponiravajući ih s narodnim zezncijama, ne ostavljajući pritom izvorni rock zvuk. Karlovačka publika opet će imati priliku uživati u prvorazrednoj glazbeno scenskoj atrakciji.

http://www.youtube.com/watch?v=vW0Vdxj8gaw&feature=related

Njima će se pridružiti i zagrebački hard core-punk band Motus koji su  svoju glazbenu karijeru počeli još 1988. kada je snimljen prvi demo  (Motus Vita Est, Konfuzija, Demokracija, Degradacija i Sahara-utopija) i od tada avantura počinje. Pjesmom “Živjela sloboda stvaranja” odriču se strogo stilskog etiketiranja kroz slobodu svega što koristi atmosferi određene pjesme. Simbol toga je i logo Motusa, čovjek koji razbija okvire u svim mogućim smjerovima. Band je u fazi snimanja novog albuma( kako to izgleda,može se vidjeti u videospotu “Duge noći”) i ovo ljeto se spremaju na turneju po Austriji i Njemačkoj.

http://www.youtube.com/watch?v=ZOfwBr0wQrs

 

Malehookers su zagrebački rock and roll band  koji je nastao 1996. godine. Muzički izričaj banda je pod jakim utjecajem bandova kao što su AC/DC, Sex Pistols, Rolling Stones i Stooges što se i osjeti u prljavštini njihove svirke i poruci koju prenose. Zadnji album Muški svijet izdali su pod okriljem Menarta, a 2011. godine svirali su kao support velikanima (Slayer,Megadeth,Whitesnake,Judas Priest). Zadnji singl za koji je snimljen spot zove se “Rane”.

http://www.youtube.com/watch?v=uduogJ3E7J4

 

Drugi dan festivala nastupaju:

22. 06.  OPĆA OPASNOST, Bad Mushrooms, Chocolate Nipples, Absortick

Opća opasnost jedan od naših najpopularnijih bandova po prvi puta gostuje u Karlovcu. Bit će to veliki koncert za sve poklonike ovog banda, koji se nakon 10 godina vratio na scenu u svojoj najkreativnijoj postavi i objavio novi album “Vrati se na svjetlo”, koji je oduševio i publiku i kritičare.  Karlovčane očekuje pravi rock spektakl uz najnovije hitove s albuma “Vrati se na svjetlo”, među kojima je i “Pobjego sam”, nominiran za HIT godine diskografske nagrade Porin.

Nedavno je izašao i novi spot za pjesmu  “ Tvoje ime čuvam” .

http://www.youtube.com/watch?v=ZxtO_Aegq1g

Napominjemo  da je 22. 06. 2012. praznik pa se možete opustiti uz vrhunsku rock svirku nakon čega imate još tri dana da se oporavite od svega onoga što ćete doživjeti na festivalu. Budući da je i u ponedjeljak praznik jednostavno produžite odmor na Korani i sve 4 rijeke, ili uživajte i u ostalim prirodnim ljepotama karlovačke županije.

Čekaju vas odlični bendovi, pregršt dobre zabave i besplatna kamping zona za sve posjetitelje.

Za one koji nisu raspoloženi za kampiranje mogu potražiti smještaj po povoljnim cijenama u hotelu Carlstadt u centru grada i Korana u Vrbanićevom perivoju.

U neposrednoj blizini lokacije RockKorana Festa (5 min laganog hoda uz rijeku)  nalazi se Foginovo kupalište.  Da je Foginovo kupalište najljepše, Karlovčani odavno znaju, a sada je njihovo mišljenje i službeno potvrđeno Zelenim cvijetom HTZ-a za najbolju javnu plažu na kontinentu. Foginovo, inače prvo registrirano riječno kupalište u zemlji, ponudilo je zadnjih godina različite sadržaje,od kupanja u čistoj rijeci do sportskih turnira, koncerata i jedinstvenog riječnog kina. Ove godine očekujte još više.

Na kupalištu vas očekuje besplatan aqua park sa 5 metara visokim Icebergom, trampolinom i katapultom, dva igrališta odbojke na pijesku, vanjskim fitness terenom, vaterpolo terenom, uličnom košaricom i svakodnevnim plesnim i sportskim animacijama,a za najhrabrije tu je i 10 metara visoka skakaonica.

Kupalište je u potpunosti pristupačno osobama s invaliditetom (lift za ulazak u vodu) te opremljeno sanitarnim čvorom.  Za gladne i žedne je organizirana bogata ugostiteljska ponuda na kupalištu u kafiću Srće  i na samom festivalu.

U Karlovcu se ulaznice mogu naći na slijedećim mjestima: caffe bar “Cohiba”, caffe bar, “Amadeus”, pivnica “Crni Mačak”, papirnica “Mozaik“ te u Ogulinu caffe bar ”Jazz bina”.

U Zagrebu se ulaznice mogu nabaviti u music shopu “Dirty old” i Dallas Music shopu u Tkalčićevoj  7 .

 Cijena ulaznica  

Festivalska ulaznica 2 dana

90 kn od 15. 05. 2012 do 20. 06. 2012.

110 kn na dan koncerta

 

 Pojedinačne po danu 

50 kn od 14. 05. 2012. do 20. 06. 2012.

60 kn na dan koncerta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *