Loading...

THE GATHERING – Afterwords – 2013.

gatheringafterwordscdIzvođač: The Gathering
Album: Afterwords
Izdavač: Psychonauts Records
Ocjena: 6/10

Nakon što je Anneke van Giersbergen napustila bend od nove pjevačice Silje Wergeland se očekivalo mnogo. Ona je to i opravdala na ”Disclosure”. Za bend je sasvim normalno da mijenja pravac u kojem će se razvijati. Tako da od onih početnih doom korijena više nije ostalo ni „d“. Nažalost sve više su ušli u sve popularniji post-rock. Kažem nažalost jer meni osobno taj zvuk nikako ne sjeda a pogotovo kad imate kvalitetan vokal kao što ga ima The Gathering.
Album nam donosi sva sreća samo 9 pjesama ali nakon zadnje stvari više ne znate što se na početku čuli i tako uđete u začarani krug teško identificirajućih zvukova. Gitare i vokala je premalo, a ono malo teksta što ćete i naći je nemaštovito i pribjegavalo se nekom ponavljanju.
”Echoes Keep Growing” jedna od boljih stvari na albumu koje je bliža nekom progressive rocku i ugodna za slušanje, ali zbog nemštovitog teksta vam nakon par preslušavanja prisjedne. No možda najbolje ostvarenje je naslovna ”Afterwords” s muškim vokalom, ugodna i mistična.
Ako niste ljubitelji ambijentalnog zvuka zaobiđite ovaj album u velikom luku. Za relativno loše kritike ovog akbuma najmanje je kriva Slije koja je dapače najbolji dio ovog albuma i premalo zastupljena. Svoje mogućnosti pokazuje u melankoličnoj ”Tune In, Fading Out” kad njen prekrasan sopran prelazi u blaženi falsetto.
Osobno ovaj album više neću preslušavati, ali me zanima napredak benda i pravac u kojem će nastaviti. Uživala bih više u albumu da je vokal bio zastupljeniji i da je bilo prave glazbe, a ne kojekakvih zvukova.

Popis pjesama
1. S.I.B.A.L.D.
2. Echoes Keep Growing
3. Areas
4. Afterwords
5. Tune In, Fading Out
6. Gemini III
7. Afterlights
8. Sleep Paralysis
9. Barenfels

Recenzija: Anita Stojanović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *