Loading...

NEW LEVEL – Ready’n’Loud

new_level_readyBend: NEW LEVEL
Album: READY’N’LOUD
Žanr: Hardcore Metal
Godina: 2014.
Izdavač: Orso Records
Ocjena: 8.5

Zagrebački peteročlani bend New Level na metal sceni djeluju od 2007. a, pobjedom na HGF-u 2010. otvorila su im se mnoga vrata zagrebačkih dvorana ali i šire. Uz Ivana Smuda, kao glavnog tekstopisca i vokalista, žestokom zvuku pridonose Adrian Jug i Filip Godina na gitarama te Aleksandar Radošević na bass gitari, dok ih na bubnjevima prati Jurica Jakuš. Nazivaju se hardcore metalom, a to mogu i potvrditi u svojim uracima.

Još jedan korak naprijed je i novi album, Ready ‘n’ Loud, izdan 12. ožujka ove godine. Sadrži deset pjesama žestokih riffova te se može kupiti i poslušati na stranicama bancampa.
U album nas uvodi „Pain“ pomalo sporijeg tempa, ali zanimljivih riffova i melodija. Nastavlja se ponešto bržim tempom pjesmama „Ready ‘n’ Loud“, „Refuse“ i „Hate“ gdje se vidi kako dečki iz benda imaju uzore poput Pantere, Godsmacka, Metallice i drugih.
Bad People“ kreće opet u sporijem ritmu, no žestokog zvuka ne nedostaje. Čak ni u pjesmi „Love Song“ stoga ne brinite, nije to nikakva balada na akustičnoj gitari, već prava stvar za razbacati se ispred pozornice.
Pokazali su da su „živi“ uz energičnu solažu na gitari na „I’m Alive“ i time zatvorili ovaj album.

Prodoran vokal, žestoki ritam i nabrijane gitare zaslužne su za nastajanje ovog albuma. Na vama je samo da poslušate i uvjerite se u to.
Već su izjavili kako žele album promovirati i izvan Hrvatske, no nadamo se da će obaviti turneju i kod nas te na noge dignuti hrvatske metalce.
Pomoć u stvaranju albuma dobili su od producenata Lea Angelkovića i Ivana Havdića, te od mastering stručnjaka Dragutina Smokrovića Smokve. Za sve ilistracije I naslovnicu zaslužan je Borjan Pavlek.

Popis pjesama:
1. Pain 03:21
2. Ready’n’Loud 04:10
3. Refuse 02:22
4. Hate 03:19
5. Bad People 04:21
6. Raise 03:21
7. Love Song 03:58
8. Destiny 03:43
9. Smack the Gods 02:57
10. I’m Alive 03:45

www.facebook.com/newlevelzagreb

Recenzija: Martina Čoholić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *