Loading...

MY BUDDY MOOSE – Shine! Shine! Shine! (CD)

My Buddy MooseLabel: Dancing Bear
Objavljeno: siječanj, 2013
Žanr: rock’n’roll, americana
Ocjena: 8/10

Ako ne znate tko su My Buddy Moose dok slušate njihov novi album „Shine! Shine! Shine!“ dobre su šanse da uope nećete prokužiti da je ovo riječki bend, odnosno da su to naši dečki. Moguće je da ćete pažljivim slušanjem izgovora engleskog da uopće nisu Amerikanci, ali ne bih se stoposto kladila u to.
Znamo da je velik postotak slušatelja glazbe niti ne prati pretjerano pažljvoo riječi odnosno tekstove, izgovor šteka tu i tamo, ali uglavnom je to jako dobro.
Ako do sada iz prethodnog niste shvatili, da My Buddy Moose je naš bend koji gaji žanr „americane“ i glazbeno i tekstualno i bogami su dobri u tome. Za domaće tržište su svakako najveće osvježenje koje se pojavilo u proteklih nekoliko godina, a što se inozemnog tržišta tiče – za razliku od našeg, tamo imaju neke izglede na prosperitet, no istovremeno imaju boljku kao i Gibonnijev „20th Century Man“ – preslično zvuče kao i gro bendova kojih falabogu u domovini tog žanra glazbe ima vjerojatno na stotine tisuća.
Na stranu sad to gdje bi bolje pasali i uspjeli, ostaje činjenica da je “Shine! Shine! Shine!“ jedan izuzetno razigrani i živahni album, s britkim gitarama, energičnim bubnjanjem, odličnim višeglasnim pjevanjem … sve to jednako = rockenolerski optimizam.
Rekla bih da je za ovakav rezultat jako zaslužan i producent, onaj isti koji je već i The Bambi Molestersma dodao onaj začin „svjetski“, sjajni Chris Eckman iz odličnih The Walkaboutsa.
Cijeli je album manje i više usklađen i nekako je kao cjelina jači nego da sad krećem u nabrajanje pojedinih pjesama, no već sama činjenica da je My Buddy Moose, naročito s ovim albumom zapečatio kod mene status jednog izvrsnog benda kojih po mome u Hrvatskoj nema baš poput riba u moru.

Popis pjesama:
1. Fucking Boring
2. Girl
3. Shine! Shine! Shine!
4. She Knows
5. Lack of Imagination
6. Roulette
7. Love Like Ours
8. Traveller
9. Love, Love, Love
10. Not The One

Recenzija: Anastazija Vrzina anastazija@venia-mag.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *