Loading...

MASTODON – Once More ‘Round the Sun (CD)

mastodonMASTODON – Once More ‘Round the Sun
Izdavač: Reprise Records
Objavljeno: 24.06.2014.
Žanr: Progressive Metal, Stoner Metal, Heavy Psych, Sludge Metal
Ocjena: 7/10

Mastodon je jedan od bendova koje sam zavoljela još u srednjoj školi. Kako to s vremenom ide, neki bendovi, a čini mi se i Mastodon, počeli su drastično mijenjati svoj zvuk što se slušajući Mastodonov prijašnji album THE HUNTER može lako primjetiti.
Opet, slušajući novi album ONCE MORE ‘ROUND THE SUN to još uvijek nije onaj pravi Mastodon, ali napredak je vidljiv.

Najčudnija promjena činila se bila baš nakon odličnih albuma LEVIATHAN, BLOOD MOUNTAIN pa čak i CRACK THE SKY, na kojem je također bilo odličnih pjesama. Na albumu THE HUNTER nije bilo više one Mastodon energije i zapravo ni jedna pjesma nije ostajala u glavi, sve je zvučalo više isprazno nego ono što Mastodon uistinu može, te je odlično što posljednji album ONCE MORE ‘ROUND THE SUN ipak ima nešto za ponuditi, a to se i vidi po pozicioniranju samog albuma diljem svijeta. Što se mene tiče, vrlo vjerojatno ga neću slušati koliko prva četiri albuma, ali naći će i on negdje svoje mjesto.

Počevši sa “Treat lightly” (inspirirano ‘Breaking Bad’ serijom), Mastodon izlaže svjež zvuk gitare s nešto konvencionalnom strukturom pjesme što izgleda kao nastavak sa albuma THE HUNTER. Postavlja se mjesto za prvi dio albuma, s naglaskom na velikim zborovima uz vezu sa vokalnim pjevnim dionicama. “The Motherload” drži taj osjećaju gdje bubnjar i basist doprinose i samoj izvedbi i dojmu vokala.

“High Road” daje nam naznake moćnih riffova jer ipak Mastodon je po tome bio jako cijenjen i poznat. Međutim to nije ono što se moglo čuti na prvim albumima, no dobro je, jer album još uvijek glazbeno jako dobro zvuči. Osobno najbolja pjesm albumu mi je: “Ember City”.

Sve u svemu, Mastodonov šesti album je čvrst i maštovit, a sadrži neke dobre trenutke i dionice koje privlače na ponavljanje. Međutim, ako niste bili ljubitelj prijašnjeg albuma THE HUNTER, nemojte previše očekivati ni od ONCE MORE ‘ROUND THE SUN.

POPIS PJESAMA:
1. ‘Tread Lightly’
2. ‘The Motherload’
3. ‘High Road’
4. ‘Once More ‘Round The Sun’
5. ‘Chimes At Midnight’
6. ‘Asleep In The Deep’
7. ‘Feast Your Eyes’
8. ‘Aunt Lisa’
9. ‘Ember City’
10. ‘Halloween’
11. ‘Diamond In The Witch House’

Recenzija: Tamara Pevec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *