Loading...

GUŽVA U 16-ERCU – Je ne regrette rien

Geenger Records, 2012

70/100

Nakon uspješnog albuma iz 2006. pod nazivom „Punk Urac“, koji je iznjedrio legendarnu  pjesmu „Vođa Plemena“, Gužva se vratila s novim materijalom „Je ne regrette rien“.
Očito je kako se dečki ne miču od svojeg prepoznatljivog punk stila i da im nikako ne nestaje inspiracije za sadržajno zanimljive stihove s porukom koju izriču brzo i žestoko, često u manje od dvije i pol minute.
Vođa plemena pjesama s novog albuma definitivno je prvi single „Mene više nema“ čiji refren ostaje u uhu odmah nakon prvog slušanja i pri daljnjim slušanjima nikako se ne može zasititi te pjesme.  Pjesma s upečatljivom i aktualnom porukom je „Zapad“ dok je drugi potencijalni single „Reci da ostaješ“. Sporije su „Kao da si tu“ i „Čiča“.
Treći studijski album zatvaraju zgodnom pjesmom „Stare Stvari“.
Gužva u 16-ercu nije nam  servirala ništa novo, već svoje iskrene pjesme koje ovaj puta zvuče ozbiljnije kako zbog, na neki način, ozbiljnih, tema kojima se bave tako i zbog bolje produkcije. Da ih više nema, nikako nije istina, pokazali su da su još uvijek spremni napraviti kvalitetan album koji, sigurna sam, jako dobro funkcionira i uživo.

Recenzija: Maja Trstenjak (maja@venia-mag.net)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *