Loading...

ELUVEITIE – Helvetios

(Nuclear Blast, 2012)

8/10

Dvije godine su prošle od Everything Remains (As It Never Was) te su  Eluveitie pripremili novi užitak za slušanje. Helvetios je ništa drugo nego dokaz da band konstantno radi bez prestanka.
Album možda nije na istoj razini kao Everything Remains (As It Never Was), niti ne donosi ništa novo ali zasigurno nije za bacit. Fanovi benda I ljubitelji folk metala sigurno neće biti razočarani. Avantura počinje pričom starca koj govori o ratu i životu svojih ljudi, te će vam već na početku Helvetiosa biti jasno da kroz album slijedi priča koja će pokrenut cijelu vrstu emocija u vama.  A Rose For Epona je definitivno najpristupačnija pjesma s albuma u kojoj prevladava Annin vokal te vrlo lako ulazi u uho, pun pogodak i nadam se da ćemo ubuduće čut više ovakvih stvari od Eluveitie. Alesia je isto pjesma gdje prevladava ženski vokal te se mora priznat da ovakve pjesme pašu između malo žešćih stvari, te lijepo nadopunjavaju album u cjelini.
Ovaj album je najviše od svega dokaz da još uvijek ima rijetkih bendova koji su u stanju napravit album kojeg se rado stavlja na repeat.
Možda će neki reći da je album dosadan, da se ponavlja, ali istina je da su Eluveitie ostali istiniti sami sebi i da je ispred njih duga i uspješna karijera. Ako mi ne vjerujete slobodno otiđite na njihov koncert te osjetite tu količinu energije, truda, veselja i ljubavi koja je prisutna u dvorani.
Favoriti na  albumu:  Santonian Shores, Neverland, A Rose For Epona i Alesia.

Popis pjesama :
1. Prologue
2. Helvetios
3. Luxtos
4. Home
5. Santonian Shores
6. Scorched Earth
7. Meet The Enemy
8. Neverland
9. A Rose For Epona
10. Havoc
11. The Uprising
12. Hope
13. The Siege
14. Alesia
15. Tullianum
16. Uxellodunon
17. Epilogue

Recenzija: Dejan Plantak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *