Loading...

DEADLY CARNAGE – Sentiero II – Ceneri

(De Tenebrarum Principio , 2011)

 7/10

Talijanski black metal bend s prizvukom dooma Deadly Carnage izdali su novi album pod nazivom “Sentiero II – Ceneri”.

Spoj melodičnog black metala i atmosferičnih tema pod okriljem gothic dooma čine ovaj album na neku ruku drugačijim od svega što nam se pruža u današnjim black/goth žanrovima. Uz skladno prebacivanje između akustične i električne gitare, promjene tempa i različitih tipova vokala, bend uspijeva jasno ispričati priču. Jasni prikazi emocija, strasti i boli, podsjećaju na Rotting Christ.

Čisti tokovi snažnih duplih bas pedala upotpunjeni tehnički savršenim izvedbama na gitari uz “epiku” i atmosferičnost ukazuju na utjecaj  modernog black metala.

Relativno duga, ali za black normalne dužine, devet minutna pjesma “Parallels” podsjeća na Falkenbach, Bathory i Dornenreich kao u najkrvavijim pomorskim bitkama, s izljevima mira i odstupanjima. Ili pak “Ceneri”, također u trajanju od preko devet minuta, miran i rječit komad s čistim vokalom.

U konačnici, mogu pohvaliti Talijane za svoj stilski hibrid i njihove jedinstvene, neobično podizajuče proze, ali prava impresija u ovom albumu izostaje. Možda iz tog razloga što sam naučen primati black metal albume iz zemlje koja je najviše sudjelovala u izgradnji ovog žanra – iz Norveške. Ali radi se o neobičnom spoju koji svakako trebate preslušati, i sami donijeti odluku o njegovoj kvaliteti.

Popis pjesama:

1. Guilt of Discipline 07:48

2. Parallels 08:58

3. Epitaph Part I 03:48

4. Epitaph Part II 04:26

5. Growth and New Gods 07:04

6. Ceneri 09:39

Trajanje 41:43 min.

Recenzija: Marko Komes

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *