Loading...

ATLANTIDA – Premalo za san (LP)

atlantida-omotIzdavač: Croatia Records, 2012.
Žanr: progressive rock
Ocjena: 10/10

 

Dubrovačka Atlantida donosi deset odličnih pjesama kojima dokazuju da su trenutno najjači band na hrvatskoj sceni. Ako želite da vam se naježe sve dlake na tijelu, ovo je album koji morate poslušati.

“Premalo za san” pjesma po kojoj je nazvan album, uvodi vas u nove Atlantidine priče te odlično opisuje cijeli koncept albuma. Dovoljno je zažmiriti i prepustiti se mašti. Atlantida vam omogućuje da vidite svaki otpjevan stih. Specifične melodije, tekstovi – to je ono po čemu ćete moći prepoznati Atlantidu. Duet s Ibricom Jusićem “Lutam pod oblacima”, sjajno se uklopio u cijeli stil. Za ovu pjesmu je snimljen spot objavljen 2012. godine. Potrebno je izdvojiti “Lađe”, pjesmu koja drži prva mjesta na top ljestvicama balada. Za nju je snimljen i videospot kojim je najavljen album. “Sami u kamenu” je remek djelo poznato godinama. Singl izdan 1995. godine, a spot 2010. Ovaj put priču o Gradu imate priliku poslušati s novim pjevačem Davorom Ercegom.

U lipnju 2012. izdali su spot za pjesmu “Dodir u bojama” pod etiketom Croatia Recordsa. To je još jedna pjesma iz ranijeg doba Atlantide koja će vas zadiviti već sa prvim slušanjem. Ovo je zaista staro – novo osvježenje za hrvatsku scenu.

Atlantida su: Davor Erceg – vokal, Niko Novaković – gitara, Alan Lasić – bass, Mario Tomašić – bubnjevi, Jakša Zedniček – gitara, Aljoša Lečić – klavir, synth.

Produkciju cjelokupnog albuma potpisuje Miro Lesić. Album je objavljen krajem 2012. godine u izdanju Croatia Recordsa.

Popis pjesama:

01 – Premalo za san
02 – Lutam pod oblacima
03 – Ona je…
04 – Lađe
05 – Sami u kamenu
06 – Dodir u bojama
07 – Domovino lijepa
08 – Slijepa ptica
09 – Pružam ruke
10 – Neka me zaborave

Atlantida live:

1.3. Split – New Legends bar

2.3. Makarska – Mirakul bar

5.3. Zagreb – KSET + support Ibrica Jusić & Tereza Kesovija

Recenzija: Branimir Habek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *