Loading...
NajaveNovosti

PROMOTIVNA PRODAJA ULAZNICA ZA ŽEDNOUHE KONCERTE U NOVOJ SEZONI + POKLON KONCERT

PROMOTIVNA PRODAJA ULAZNICA ZA ŽEDNOUHE KONCERTE U NOVOJ SEZONI + POKLON KONCERT
Wampire - PortraitPočinje promotivna prodaja ulaznica za Žednouhe koncerte u novoj sezoni + poklon posljednji koncert u 2014. godini!
8.12. WAMPIRE
3.2. EARTH + Black Spirituals & Don McGreevy
6.2. FINK
Za kraj godine Žednouhi su pripremili poseban paket promotivnih cijena ulaznica za već najavljene koncerte u novoj koncertnoj sezoni 2015. Godine:
– 3.2.2015. održati će se koncert doom metal benda EARTH kad će nastupiti zajedno s predgrupama slobodnog avangradnog rock i jazz izričaja – Black Spirituals i Don McGreevy . Koncert će se održati u klubu Močvara. Promotivne i redovne cijene ulaznica za koncert benda Earth su sljedeće:
65kn (do 24.12.)
80kn (do 3.2.)
100kn (na ulazu)
– 6.2.2015. u Zagrebu po prvi puta gostuje svestran karizmatičan, strastven engleski kantautor – FINK koji će uz pratnju benda nastupiti u klubu Močvara. Promotivne i redovne cijene ulaznica za koncert benda Fink su sljedeće:
65kn (do 24.12.)
80kn (do 6.2.)
100kn (na ulazu)
Ulaznice za gore navedene koncerte po promotivnim i pretprodajnim cijenama u naznačenim vremenskim okvirima mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinska 18 i Rockmark knjižari, Berislavićeva 13 te online na njihovim web siteovima.
Pored promotivnih cijena ulaznica Žednouhi su proširili mogućnost besplatnog ulaska za najvjernije obožavaoce na posljednji koncert: 8.12. WAMPIRE u klubu Močvara, čiji zvuk karakterizira ekscentrična glazbena forma koju čini ugodan psihodeličan rock zvuk prožet parodijom.
Na koncert benda Wampire mogućnost besplatnog ulaska imat će svi koji posjeduju ulaznicu za bilo koji održan jesenski koncert u organizaciji Žednog uha: krenuvši od prvog koncerta koji je održan 13.9. zaklučno s 25.11. kada je održan pretposljednji koncert u 2014. godini. Oni koji nisu pohodili niti jedan koncert ove sezone ulaznice za koncert WAMPIRE 8. prosinca moguće je kupiti isključivo na ulazu u klub Močvara po cijeni od 45kn.

8.12. WAMPIRE @ klub Močvara
Bend Wampire nastao je u Portlandu 2007. godine kad su dva prijatelja, multi-instrumentalisti i dugogodišnji glazbeni suradnici Rocky Tinder i Eric Phipps prijašnje stvaralaštvo elektronske klubske glazbe transformirali u fluidnu, zavodljivu mješavinu psihodeličnog rocka , sanjive pop glazbe začinjenu parodijom. Glazbeno stvaralaštvo upotpunjuju ekscentričnim, veselim stylingom i dizajnom omota ploča i diskova po ugledu na skandinavsku porno industriju 70-ih, horor filmove B produkcije i kalifornijsku LSD euforiju 70-ih godina. Glazba Wampire u isto je vrijeme jako ugodna i zavodljiva, ali također u nekim trenucima i čudna, pomalo jeziva na neki dobar način što je ustvari drugačiji, inteligentan smisao za humor Rockya i Erica. Kvalitetu i inovativnost njihove glazbe prepoznao je Jacob Portrait, član benda Unknown Mortal Orchestra te im je producirao prvi album Curiosity izdan 2013. godine. Jacob ih je možda i najbolje opisao kao bizaran spoj Beatlesa, Captain Beefhearta i Becka. Suradnja s Jacobom i Unknown Mortal Orchestra se nastavlja kroz brojne zajedničke nastupe na turneji diljem svijeta. 2014. godine Wampire izdaju drugi album Bazaar produciran ponovo od strane Jacoba Portraita koji je svojevrsni nastavak prvog albuma obogaćen kompleksnijim aranžmanima i bogatom inspiracijom proizašlom iz brojnih nastupa uživo.

3.2.2015. EARTH w. Black Spirituals & Don McGreevy @ klub Močvara
Sad već davne 1989. velika ljubav i opčinjenost gitariste Dylan Carlsona gitarističkim bučnim, dugim i sporim zvukovima bogatim u niskim (bass) frekvencijama rezlutirala je formiranjem benda Earth, ali i nastankom novog glazbenog žanra drone metal. Kao što je i glazba benda Earth spora i hipnotizirajuća na isti način je bend temeljito proučavao i uživao nepoznate mračne predjele nekih drugih dimenzija rocka što je rezultiralo izdavanjem osam kvalitetnih i jedinstvenih albuma. Sadašnju postavu benda čine Dylan Carlson na električnoj gitari, Adrienne Davies na bubnjevima i Bill Herzog na električnoj bass gitari. Na posljednjem, nedavno objavljenom albumu Primitive and Deadly gostuju mnoge važne figure nezavisne rock scene: Mark Lanegan, Brett Netson iz benda Built to Spill, Rabia Shaheen Qazi članica benda Rose windows te Joddie Cox iz benda Narrows. Spomenuta gostovanja na posljednjem albumu udahnula su bendu Earth po prvi put pop formu što je još jedanput u karijeri benda korak naprijed ka novom, neistraženom i inovativnom u glazbi.
3. veljače 2015. godine u klubu Močvara pored Earth nastupit će američki bend BLACK SPIRITUALS čiji je izričaj baziran na minimalizmu i improvizaciji u okvirima jazz, rock i elektronske glazbe. Kao prva predgrupa solo nastupom nastupit će DON MCGREEVY.

6.2.2015. FINK @ klub Močvara
Fin Greenall rođeni Englez odrastao u Bristolu svoju višeslojnu, zanimljivu i sada već bogatu glazbenu karijeru gradi od početka 90-ih godina vodeći se instinktom i ljubavi prema glazbi bez ograničenja u žanrovima, koristeći bogato iskustvo stečeno kroz rad u raznim segmentima glazbene industrije. Zadnjih 8 godina Greenall je frontman i duša inspirirajućeg tročlanog benda FINK: Fin Greenall – vokal i akustična gitara, Tim Thornton – bass gitara, Guy Whittaker – bubnjevi. Cunami emocija i kvaliteta koju nosi glazba Finka leži u snažnom kantautorskom izričaju prepunog iskrenih emocija pretočenog u rock/blues glazbu nepretencioznih modernih aranžmana. Glazba FINKA podjednako će zadovoljiti ljubitelje rock glazbe tradicionalnog kantautorskog izričaja, ali isto tako i mlađe naraštaje koji teže za nešto modernijim ritmovima i atmosferom.
Za razliku od mnogih glazbenika sličnog izričaja FINK je svoju karijeru započeo 90-ih godina ozbiljno uplivavši u svijet elekronske glazbe. Oduševljen bristolskom scenom elektronske klubske glazbe 90-ih godina (acid house, trip hop, minimal techno,etc ) Greenall kreće s prvim producentskim radovima ambijentalnog techno zvuka inspiriran glazbom Aphex Twina i ORBA. Njegove radove ubrzo prepoznaje svjetski poznata diskografska kuća cross over elektronske glazbe Ninja Tune s kojom poptisuje ugovor kao producent, DJ i majstor remixa. 1997. izdaje eklektičan album elektronske glazbe Fink Funk te nastavlja putovati po svijetu kao uspješan DJ. Tijekom 90-ih Greenall je radio i na različitim poslovima za vodeće diskografske kuće poput Virgina, DEF-a i Sonya gdje stječe bogato iskustvo producenta. Kvalitetu svojih producentskih vještina Greenall je ovjekovečio u produciranju ranih radova tragično preminule dive moderne soul glazbe Amy Winehouse.
Spontano 2006. godine Greenall zajedno s prijateljima glazbenicima Timom Thorntonom i Guyom Whittakerom kreće skladati potpuno drugačiju glazbu od prijašnjih radova – modernu, organsku pop glazbu prožetu bluese senzibilitetom. Iste godine pod imenom FINK izdaju kantautorski album Biscuits for Breakfast za Ninja Tune. Preokret u karijeri koji otkriva nepresušni rudnik kvalitetnih kompozicija te bogato iskustvo Greenalla donosi novom bendu FINK naboj u stvaralaštvu koji rezultira nizom uspješnih albuma i odličnih kritika tijekom sljedećih godina.
Fink dobiva reputaciju na glazbenoj sceni i postaje omiljen izvođač i onih najvećih; svjetski poznatog benda Radioheada, gostovali su na BBC radiju u live sessionu kod legendarnog Gillesa Petersona, a 2012. Godine FINK nastupa u Amsterdamu s filharmonijskim orkestrom – Royal Concertgebouw Orchestra u izvedbi klasičnih rock djela koje su sami odabrali.
U srpnju 2014. godine izdaju album Hard Beliver produciran od strane Billy Busha (Beck, Alanis Morissette, Garbage, Tegan and Sara) koji po objavljivanju osvaja samo visoke ocjene na najvažnijim glazbenim top ljestvicama, a čiji će sadržaj FINK izvesti 6. veljače 2015. godine zagrebačkoj publici u klubu Močvara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *