Loading...
Novosti

PREMINUO FINSKI GITARIST ALEXI LAIHO

photo credit: Terhi Ylimäinen

Preminuo je jedan od najpoznatijih gitarista na svijetu, Alexi Laiho. Glazbenik, najpoznatiji kao prvi čovjek Children of Bodoma, umro je prošlog tjedna u svom domu u Helsinkiju u Finskoj. Laiho je tijekom posljednjih godina patio od dugotrajnih zdravstvenih problema.

Alexi Laiho i bubnjar Jaska Raatikainen osnovali su Children of Bodom 1993. godine, a bend je bio jedna od međunarodno najcjenjenijih metal grupa u Finskoj sve do njihovog posljednjeg oproštajnog koncerta u prosincu 2019. Prošle godine Alexi Laiho je okupio Bodom After Midnight, koji snimio je tri pjesme i jedan glazbeni video koji će biti objavljen posthumno.

Pored Children of Bodom, Laiho je bio poznat i po radu s Warmen, Sinergy, Kylähullut i The Local Band. Nagrađen Metal Hammer Golden Gods i nekoliko drugih međunarodnih nagrada, a bio je i glavna zvijezda predvodeći grupu od stotinu gitarista na Helsinškom festivalu 2015. godine u “100 gitara s Hela” – masivnom koncertnom djelu koje je skladao.

“Slomili smo se iznenadnom smrti našeg dragog prijatelja i člana benda. Riječi ne mogu opisati ovaj šok i duboku tugu koju osjećamo”, Daniel Freyberg, Mitja Toivonen i Waltteri Väyrynen iz benda Bodom After Midnight.

Talentirani gitarist i glazbenik uživao je u ulogama očuha u svojoj patchwork obitelji te ujaka i kuma. Osobito tijekom posljednjih godina, važne obiteljske veze donijele su dobrodošlu ravnotežu u njegov život i aktivne turneje. Laiho je bio posebno blizak sa svojom starijom sestrom, roditeljima i kćerkom svoje sestre. Laihova sestra kaže:

“Svi smo apsolutno šokirani i shrvani. Molimo privatnost i razumijevanje u ovim teškim vremenima. Sprovod mog malog brata održat će se privatno.”

Alexi Laiho također će duboko nedostajati njegovoj obitelji u Australiji.

“Alexi je bio najljubazniji i najveličanstveniji suprug i otac. Naša su srca vječno slomljena”, kaže Kelli Wright-Laiho.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *