Loading...
Recenzije

POWERWOLF – THE METAL MASS LIVE

POWERWOLF – THE METAL MASS LIVE

powerwolf-dvd

 

Izdavač: Nuclear Blast
Žanr: heavy/power metal
Datum izlaska: 29.07.2016.
Ocjena: 4/5

Nakon što su osnovali bend davne 2003. godine braća Matthew i Charles Greywolf vjerojatno nisu očekivali da će Powerwolf danas vrlo brzo postati veoma popularan. Prvi album ”Return In Bloodred” izdaju isto davne 2005. godine, te nakon njega svake dvije godine novi album. Tako su do sada izdali 6 studijskih albuma od kojih najvjerojatnije treći ”Bible Of The Beast” je pokupio najveći uspjeh i od tada popularnost samo raste. Također izdali su još 3 EP albuma i jedan live album. Sada je na red došao veliki live box set pod nazivom ”The Metal Mass Live”. Ovaj box set predstavlja malu retrospektivu na dosadašnji rad benda, pa su tako prošle godine snimili tri koncerta koja tvore ”The Metal Mass Live”, a oni su: nastup s festivala Masters Of Rock 2015, nastup s festivala Summer Breeze 2015 i koncert iz Oberhausena u Njemačkoj 2015. godine.

Sva tri koncerta su odlično snimljena. Ako ih niste nikada gledali uživo onda odaberite jedan od koncerata i pogledajte ga. Bilo koji će biti dovoljno dobar da vas zarazi i da postanete novi Powerwolf fan. Svaka kamera je ulovila ono najbitnije, mnoštvo energije, strasti i sposobnost benda da cijelu publiku drže na nogama kroz cijeli koncert. Powerwolf ima sjajan odnos s pulikom i često kroz humor vam niti jedan njihov koncert nikada neće biti dosadan. Na pozornici gitaristi stalno izmjenjuju svoje pozicije i raznim grimasama, te pokretima kroz svaku pjesmu oduševljavaju. Atilla i Falk također kroz cijeli koncert dižu publiku i kompletnu atmosferu. Kod koncerta s festivala ”Masters Of Rock 2015” producent je izrezao jednu pjesmu, zapravo grešku kod pokušaja sviranja pjesme ”Blessed & Possessed”. Bubnjar Roel nije zapamtio kako točno odsvirati pjesmu nakon njezinog uvoda, te je pokušao dva puta prisjetiti se, ali nije uspio, pa je Atilla samo nastavio setlistu. Naravno da će svatko to izbrisati i ne staviti na live snimku, ali možda bi bilo zanimljivo da su ipak ostavili.

Zvuk i produkcija svakog live koncerta za ovaj box set su odlični. Nevjerojatno je kako se danas koncert može savršeno snimiti, tj. dočarati svaki trenutak. Pošto sam bio na koncertu s ”Masters Of Rock-a” mogu potvrditi da je koncert bio vrhunski odrađen. Svaka nota i svaki glas publike se čuje. Kolege su bile na ”Summer Breeze” festivalu, te također potvrđuju odličnost koncerta. Za kraj vrijedi reći da je ovaj live box set nekakav izvještaj samog benda na njihovu kompletnu dosadašnju karijeru, sve izdane albume i mnogobrojne koncerte ispunjen teškim metalom i hrpom humora. Sjajno!

Recenzija: Zlatko Vlašić – zlatko@venia-mag.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.