Loading...
NajaveNovosti

PENTAGRAM VEČERAS U VINTAGE INDUSTRIAL BARU

PENTAGRAM VEČERAS U VINTAGE INDUSTRIAL BARU

Pentagram, jedan od najutjecajnijih i najdugovječnijih heavy metal bendova u svijetu, večeras će prvi puta u karijeri održati koncert u Hrvatskoj, u Zagrebu, u Vintage Industrial Baru. Povod da napokon stanu pred domaću publiku promocija je njihovog posljednjeg studijskog izdanja “Curious Volume”, objavljen za etiketu Peaceville Recordsa, a dolaze u pratnji predgrupe Mother’s Cake.

pentagram_vib_2016

Prevođeni misterioznim frontemenom Bobbyjem Lieblingom, originalna postava Pentagrama okupljena je 1971. godine u državi Washington. Pa, iako im je od formiranja do prvog albuma zbog nestabilnih odnosa u bendu i čestih odlazaka i dolazaka članova trebalo čak 15 godina putovanja, Pentagram su uz Saint Vitus, Trouble i Withchinder General stekli status jednog od prvih doom metal bendova u čijoj glazbi vječnu inspiraciju traže mnogi, mlađi doom, metal i stoner metal bendovi.

Danas s osam studijskih albuma na ramenu od kojih se dva vode kao obavezno glazbeno štivo svakog mladog metalca -‘Pentagram’ (aka ‘Relenetless) iz 1985. i ”Days of Reckoning” iz 1987. godine – Pentagram nam s jedinim originalnim članom, Bobbyjem Lieblingom (na čiji je osebujni izgled slobodno mogao poslužiti kao predložak za lik Boba iz kultne serije Twin Peaks), stiže u Vintage Industrial Bar u pratnji austrijskog psihodeličnog space/rock benda Mother’s Cake. Mother’s Cake osnovani su 2008. godine i broje dva studijska albuma ‘Creation’s Finest’ i ‘Love The Filth’.

SATNICA:
vrata 20:00 h
Mother’s Cake 21:15h
Pentagram 22:15 h

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *