Loading...
NajaveNovosti

ŠTO VAS OČEKUJE U MOČVARI?

ŠTO VAS OČEKUJE U MOČVARI?

SRIJEDA 16.07. • VRATA 21:00 • POČETAK 21:30
ZAČARANA MOČVARA

besplatan upad

Zadnja Začarana Močvara za ovu sezonu vam donosi rasplesane zvuke Irske s dva sjajna benda.

PATRICK WALKER BAND (Engleska/Zagreb)

Multiinstrumentalist Patrick Walker s pratećim muzičarima iz Tri Fira odvest će vas na glazbeno putovanje u svijet legendi i folka.

PAPRIKAPAPRIKA (Mađarska)

Novi projekt poznatih mađarskih bendova Trottel i Navrang donosi žestoki miks autentičnog mađarskog folka i sirove pankerske energije.

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić.

ČETVRTAK 17.07. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00
PODRŽI SCENU! & BEAT CITY PREDSTAVLJAJU

THE PULSE (Šibenik)
MARKO I DARKO (Zagreb)
EKEBUBA (Zagreb)
DJ SLEAZE-O-SONIC (Zagreb)

besplatan upad

Podrži scenu! je koncertni program koji je u klubu Močvara. Namjera nam je, putem redovitih mjesečnih koncerata, dati priliku za predstavljanje mladim, nedovoljno afirmiranim bendovima i izvođačima iz Zagreba, ali i iz drugih krajeva Hrvatske. Uz besplatan ulaz na sve koncerte kao dodatnu pogodnost, želimo mlađoj publici pružiti priliku da dođe u kontakt s recentnim događanjima na novoj hrvatskoj glazbenoj sceni, te na taj način kreirati svojevrstan inkubator nove kulture mladih u Zagrebu.

Glazbeni okvir projekta Podrži scenu! žanrovski nije ograničen – predstaviti ćemo bendove i izvođače koji se bave najrazličitijim vidovima nekomercijalnog glazbenog djelovanja – punk, reaggae, ska, eksperimentalna glazba, metal, elektronika… Ono što nam je važno je da svi oni sviraju autorsku glazbu i da su što autentičniji u svom izričaju.

THE PULSE (Šibenik)
Blues rock bend koji je krenuo u osvajanje glazbene scene.

MARKO I DARKO (Zagreb)
Marko i Darko su zagrebački garažni dvojac (Darko-bubanj, Marko-gitara, vokal), sviraju glazbu koja je spoj eksplozivnog plesnog bluesa i punkerskog stava. Repertoar im se sastoji od autorskih stvari koje kombiniraju s vlastitim interpretacijama Mississippi hill country bluesa.

EKEBUBA (Zagreb)
Nezakoniti mlađi brat Jerry Lee Lewis-a odraso na zgrebanim punk pločama je napravio bend.

DJ SLEAZE-O-SONIC (Zagreb)
Surf-Soul-Beat-Garage-Punk-R’n’R-Exotica.
mochvara.hr/podrziscenu

ČETVRTAK 24.07 • VRATA 20:30 • POČETAK 21:00 • UPAD 30 KN
SUBVULTURES FEŠTA PATNJE 12

Nakon ekstremno plodne sludge/post-metal sezone, evo poslastice za zatvaranje iste!

CELESTE (Francuska)
celestes.bandcamp.com
denovali.com/celeste

Nakon malo više od godine dana imamo priliku ponovno ugostiti jedne od pionira post-metal pristupa black metalu. Naravno, uz članove kultnih Mihai Edrisch, za očekivati je i određeni screamo moment u cijeloj priči, ali on ni najmanje ne oduzima zlokobnosti i neugodi riffova. Ako vas imalo zanimaju maratonsko tutnjanje blastbeata, zid buke i atmosfera beznađa, zbog ovog benda vrijedi nakratko prekinuti godišnji.

REKA (Rusija)
reka.bandcamp.com

A uz Celeste nam ovaj put dolazi i jedan od najaktualnijih ruskih post-metal bendova. Iako je i kod njih primjetna screamo/hardcorepunk pozadina, a i povremeno se upliću u post-rock vode, žanrovski naginju više na turobniju, sludge/doom stranu post-metal scene, ne tako daleko od, recimo, AmenRa. A definitivno se može očekivati i drugačija scenska prisutnost u odnosu na ono što smo navikli gledati, s obzirom na njihovu, žanrovski gledano, geografsku egzotičnost.

MORAINES (Zagreb)
www.youtube.com/user/MorainesTV

Polako ali sigurno osigurali status lokalnih post-metal prvaka, taman stižu svježe sa snimanja albuma za koji su ljudi i zaboravili da ga iščekuju. Nezgoda je da na Subvultures feštama svojom prezencijom znaju ureknuti pojavljivanje stranih bendova, ali ovaj put ne bi trebalo biti problema s obzirom na progresivno slabljenje te kletve.

HESPERIAN DEATH HORSE (Zagreb)
hesperiandeathhorse.bandcamp.com

Najtmurniji post-metal/sludge koji naša scena ima za ponuditi. Neugodno, anksiozno i hipnotizirajuće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *