Loading...
Novosti

OBJAVLJEN DEBI ALBUM ZAPREŠIĆKE ROCK ALTER GRUPE GUMP

gumpNakon mjeseci napornog rada u studiju, zaprešićki alter rock bend GUMP izdao je svoj prvi studijski album ”2013.” pod etiketom Dallas Recordsa s potpisom producenta Briana Costella.
Već smo na brojim primjerima znali vidjeti da alternativni rock i hrvatska scena idu zajedno. Ono što je karakteristika benda Gump jest ženski lead vokal mlade Ivane Pavlović koja je ujedno i tekstopisac, te flautistica benda. Ivana Pavlović uz Luku Pršu na gitari, Ivana Mađerića na bubnju i Josipa Antolića na basu tvori pokretačku kreativnu snagu jer od 2007. ova je ekipa stvorila desetke promišljenih pjesama od kojih su se najbolje našle na debitantskom albumu ”2013.”

Na albumu su svojim instrumentima pripomogli Josip Tocilj Toško (Sick Swing Orchestra), Rista Ibrić i Vlada Divljan, a na albumu posebno iskače obrada EKV-a ”Par godina za nas” koja bi trebala naslijediti ”Riječi istine”. Album je sniman u studiju A KAJ, a miksao ga je i producirao Hrvoje Prskalo Vidra u studiju Zg Zvuk.

Dobili su pohvale od Damira Urbana koji je o bendu rekao :”Nema se tu puno toga za reći. Zvučite super.” Veliku pohvalu dobili su i od gitarista Divljih Jagoda – Zele je na ”Ratu bendova” rekao: “Ako govorimo o bendu koji ima promišljanje, imaginaciju, energiju, dinamiku, to je svakako ovaj bend”.

Osvojili su nagrade za najperspektivniji bend na zaprešićkom Demo festu, a finalisti su i HR Demo kluba 2011. U prosincu 2011. godine na natjecanju u Hard Placeu, Lord Bishop iz konkurencije deset bendova proglasio ih je najboljima i pozvao na svoju ljetnu europsku turneju…

Još uvijek aktualni singl ”Riječi istine”, za koji je video sniman u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, možete poslušati i pogledati na Youtubeu:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *