Loading...
Novosti

OD DANAS U PRODAJI NOVI ALBUM FOO FIGHTERSA “SONIC HIGHWAYS”

OD DANAS U PRODAJI NOVI ALBUM FOO FIGHTERSA “SONIC HIGHWAYS”

Foo Fighters - Sonic HighwaysFoo Fighters su objavili novi album “Sonic Highways”, a album će od danas biti u prodaji i u Hrvatskoj. Album su najavili singlom  “Something From Nothing”, a nakon njega su objavljene još dvije pjesme:  The Feast and The Famine i Congregation.

Kako bi dobili inspiraciju za snimanje nadolazećeg albuma “Sonic Highways” , Foo Fightersi su obišli osam američkih gradova i studija u kojima su snimale glazbene legende. Misao vodilja im je bila lokalna glazbena struja i zamišljena inspiracija kojom je svaka od regija oblikovala svoje poznate glazbenike i utjecaje kojima su ti umjetnici vraćali kulturnoj sceni svojih rodnih gradova.

Sonic Highways  dijeli ime s istoimenom HBO serijom od osam epizoda koju je režirao Dave Grohl. Za album i seriju, Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett i Pat Smear skladali su i napisali po jednu pjesmu u svakom od osam gradova: Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle i Washington.

U svakoj epizodi uz lokalnog, legendarnog glazbenika, Dave Grohl je na licu mjesta pisao stihove ne bi li što realnije dočarao utjecaj svakog pojedinačnog grada na sam proces pisanja i skladanja. Za film su intervjue dali glazbenici brojni glazbenici, među kojima i:

Dolly Parton, Slash, Clive Davis, Cheap Trick’s Rick Nielsen, LL Cool J, Macklemore, Willie Nelson, Fugazi’s Ian MacKaye, Steve Albini, Pharrell Williams, a Grohl je popričao i s predsjednikom Barackom Obamom!

Ovo je svojevrsna glazbena karta Amerike, making of njihovog najambicioznijeg albuma do sada, ali i ljubavno pismo američkoj glazbenoj povijesti.

“Ovaj album je prepoznatljivi Foo Fighters album, ali ima nešto dublje i muzikalnije u sebi. Mislim da su nas različiti gradovi koje smo obišli kao i ljudi koje smo sretali nadahnuli da se protegnemo dalje i da istražujemo novi teritorij, bez gubljenja našeg prepoznatljivog zvuka”—  kaže Dave Grohl  koji vjeruje da okruženje u kojem se snima i piše utječe i na rezultat glazbe koja se stvara.

Sonic Highways (Roswell Records/RCA Records/Sony/Menart) traje malo više od 44 minute, a producirali su ga  Butch Vig i Foo Fighters.

Na albumu ima osam pjesama:

  1. Something From Nothing
  2. The Feast and The Famine
  3. Congregation
  4. What Did I Do?/God As My Witness
  5. Outside
  6. In The Clear
  7. Subterranean
  8. I Am A River

Sve informacije vezane za seriju i album “Sonic Highways” pratite na : www.foofighters.com

I na Menartovim službenim stranicama: www.menart.hr
https://www.facebook.com/menarthrvatska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.