Loading...
Novosti

NOVO IME, ŽENSKI DUO AUGUSTE OBJAVILI NOVI VIDEOSPOT, USKORO PRVI ALBUM!

NOVO IME, ŽENSKI DUO AUGUSTE OBJAVILI NOVI VIDEOSPOT, USKORO PRVI ALBUM!auguste
Nakon zaista velikog uspjeha kojeg je doživio njihov debitantski singl ”Ona”, Auguste predstavljaju svoj novi singl ”Magla”.

Zagreb već dugo nije imao pjesmu posvećenu njegovom životu, ljudima i ulicama, a Virovitičanka Ivana Lulić i Banjalučanka Gordana Marković, koje zajedno čine zagrebački bend Auguste, odlučile su odati počast gradu koji su prije nekoliko godina prigrlile kao svoj dom i koji je njih prihvatio kao svoj esencijalni dio.

“Magla” je potencijalni zagrebački evergreen, s melodijama koje prizivaju neka prošla, zlatna vremena grada, ali čije nas riječi vraćaju u sadašnje vrijeme, gradsku vrevu i ponekad kaotične ulice grada.

“Mislim da smo uspjele stvoriti pjesmu nakon koje se ljudi bolje osjećaju, jer, iako je povod za pisanje bila gradska vreva, užurbanost, stres od samog jutra i bivanje na krivom mjestu u krivo vrijeme, uspjele smo posve suprotnom glazbom i atmosferom sve te negativne stvari ironizirati. U tome su nam jako pomogli dečki iz benda, Tomislav Leko na klavijaturama, Jerko Jurin na bubnjevima i Marko Radić na kontrabasu, koji su izvrsni glazbenici i već su dovoljno vremena proveli s nama da mogu prepoznati što Gordana i ja želimo dobiti od pojedine pjesme. Značajnu ulogu je odigrao i naš divni producent Tomislav Šušak koji svaku našu pjesmu podigne na posve novu razinu. Na snimanju smo se posebno zabavile i nasmijale do suza te ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima spota koji su slučajno ili namjerno postali dijelom Auguste priče – Hrvoju koji je svojim cilindrom mamio osmijehe, gosponu Stjepanu s Kvatrića na demonstraciji plesnih vještina, simpatičnim korisnicima tramvaja i profesionalnim stajačima na stanici buseva te na kraju, novim prijateljima iz Kazahstana. Iako je svih prethodnih dana Zagreb bio u magli, možda upravo zbog ironije kojom je pjesma obavijena, na dan snimanja smo ostali bez magle, a pri snimanju nam nije pomogao ni fogger koji su nam posudili prijatelji S3ngsi,” kaže Ivana iz Augusta.

Redatelj i ovog spota je Boris Sekulić koji je ove godine osvojio Porina za najbolje likovno oblikovanje albuma Voyage Jelene Radan, a “Maglu” na zagrebačkim ulicama kamerom (ni)je uhvatio snimatelj Filip Tot.

Tekst i glazbu potpisuju Ivana Lulić i Gordana Marković, dok je aranžman složio Tomislav Šušak, ujedno i producent pjesme. Mastering su radili Pavle Miholjević i Jura Ferina.
Auguste trenutno snimaju album koji će izaći sljedeće godine.

Videospot možete pogledati ovdje:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *