Loading...
Novosti

NOVI PROJEKT NA GLAZBENOJ SCENI – PREDSTAVLJAMO “NEO SESSIONS”!

NOVI PROJEKT NA GLAZBENOJ SCENI – PREDSTAVLJAMO “NEO SESSIONS”!

Neo Sessions1

Prvi snijeg je stigao, a i kraj godine se bliži što često rezultira novogodišnjim odlukama i novim planovima za budućnost. Ekipa koja stoji iza projekta “Neo Sessions” je malo uranila no smjer gledanja je više-manje isti – prema naprijed. Glavna misao vodilja “Neo Sessions”-a je povezivanje glazbenika i publike prezentacijom svirke “uživo” preko interneta, ali i suradnja glazbenika među sobom s ciljem poboljšanja odnosa i razvijanja kvalitetne scene na kojoj bi se poticala raznolikost sadržaja.

Najava projekta “Neo Sessions”: https://youtu.be/rXkxfV1e5Ns

“Naša glazbena realnost je takva da postoji veliki broj kvalitetnih i kreativnih projekata, bendova i izvođača koji, na žalost, nemaju medijskog prostora, a često ni dovoljno informacija kako da svoj rad prezentiraju potencijalnom slušateljstvu. Zato smo ovaj projekt zamislili kao neku poveznicu autorskog rada u ‘kontroliranim’ uvjetima i svirke uživo. Želja nam je da kroz snimanja i druženja potaknemo razvijanje nekog kolektiva koji bi zajedničkim radom publici prezentirao novu platformu putem koje bi zainteresirani konzumenti na lakši način mogli saznati i odabrati što ih zanima.” – prenosi Robert Domitrović, jedan od začetnika “Neo Sessions”-a. Osim njega, glavni “krivci” za projekt su Dario Radovec (audio produkcija) i Duje Miliša (video produkcija).

Na prvom, premijernom, izdanju “Neo Sessions”-a gostovali su: pjevač Matija Cvek i bend THE ANSWER!, a izveli su po jednu autorsku pjesmu i jednu obradu. To će i ubuduće bit format koji će i budući izvođači slijediti, a zašto je to tako objasnio nam je Robert, koji je ovoga puta imao dvostruku ulogu jer je, osim što je izvršni producent “Neo Sessions”-a, i bubnjar benda THE ANSWER!:

“Budući da čitav projekt počiva na autorskom radu bendova i solo izvođača, fokus je stavljen na originalne pjesme koje mogu, ali i ne moraju imati službeno izdanje. S druge strane, živimo u dobu u kojemu, ako pratimo internet, a pogotovo YouTube koji se profilirao kao glavna virtualna ‘slušaonica’ glazbe, obrade su dobile na značaju te se često nove glazbene nade i otkriva zahvaljujući njihovim izvedbama popularnih pjesama. Također, veoma je zanimljivo čuti i vidjeti, kako se pjesme, koje smo svi već čuli, mogu promijeniti zahvaljujući novoj izvedbi ili neobičnom aranžamnu. Na taj način se također vidi i snaga autorskog izričaja izvođača”.

Činjenicu da autorske skladbe mogu, ali i ne moraju imati službeno izdanje, ovomjesečni gosti su iskoristili na posve različit način. Dok je THE ANSWER! s jedne strane izveo svoj aktualni singl “Nikad” u novom live aranžmanu kakav poručuju “još niste čuli”, Matija Cvek se odlučio na, dosad neobjavljenu, pjesmu pod imenom “Potraži me u jeseni”. Osim što je premijerno izveo dosad neobjavljenu pjesmu, novost je i da mu je prva izdana pjesma za koju sam potpisuje glazbu, dok je na tekstu surađivao sa poznatom pjesnikinjom Majom Cvek.

THE ANSWER! – Nikad
https://www.youtube.com/watch?v=mpD-VzsuI8E

Matija Cvek – Potraži me u jeseni
https://www.youtube.com/watch?v=B_G4r34ifXE

Odabir obrada se također bitno razlikuje što upućuje na različite utjecaje, ali i neobičnost interpretacije. Matija Cvek se odlučio na akustičnu verziju popularne pjesme “I Can’t Feel My Face” sastava The Weekend dok je THE ANSWER! uzeo Gerschwin-ov jazz klasik “Summertime” kojem je dodao svoj prepoznatljiv pečat te su ga, kako su nam to objasnili dečki iz benda, “okrenuli naopačke da ćete do kraja pjesme i zaboraviti o čemu se radi”.

Matija Cvek – I Can’t Feel My Face
https://www.youtube.com/watch?v=aUdO_hhXGkg

THE ANSWER! – Summertime
https://www.youtube.com/watch?v=BxmH_JTG6jQ

Sljedeći session se već priprema, a na njemu će gostovati bend Country Strike i pjevač Dino Purić. Za sve informacije i novosti vezane uz projekt “Neo Sessions”, te za moguće prijave, posjetite njihovu Facebook stranicu: https://www.facebook.com/NeoSessions

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *