Loading...
Novosti

NOVI ALCESTOV ALBUM IZLAZI KRAJEM RUJNA

NOVI ALCESTOV ALBUM IZLAZI KRAJEM RUJNA

ALCEST, pioniri blackgazea, svoje će novo studijsko izdanje objaviti 30. rujna za Prophecy Records.

alcest_new_album_2016

Kodama, peti studijski album ovog francuskog dua, označava njihov stilski povratak ranijim izdanjima, istovremeno nastavljajući neumornu potragu za novim zvukom i svježim idejama.

Kodama na japanskom znači “šumski duh” i “jeka”. Iz same strukture i dinamike albuma do njegova filmičnog zvuka, Kodama uistinu odjekuje Alcestov klasik iz 2010. godine – Écailles De Lune. Ali ovo nije tek najobičniji povratak korijenima – bend ima čvršći stav, više ritma i živopisniju atmosferu nego prije te na kraju krajva postaje Alcestov “japanski album” budući da bitan dio inspiracije crpi iz japanske umjetnosti i kulture.

Potaknut animeom “Princeza Mononoke”, album Kodama nastavlja priču svog glavnog junaka i, u svojoj srži, zadire u osjećaj nepripadanja, života između dva svijeta – bilo da se radi o gradskom prostoru i prirodi ili opreci fizičko – duhovno.
Dualnost je bitna stavka i u vizualnoj prezentaciji albuma koju je osmislio francuski tim grafičkih dizajnera – Førtifem – koji su ovim putem odali počast japanskim ilustratorima kao što je Takato Yamamoto sa vizualima koji portretiraju elemente poput priroda/urbano, mladost/smrt, ženstvenost/animalnost u kombinaciji sa poetskim i mračnim elementima kakvih nije bilo u prethodinim djelima Alcesta.

Neige i Winterhalter su albumu dodali kulturalnu i stilističku notu te time stvorili nešto rijetko i uzbuđujuće: vitalno, relevantno izdanje začetnika žanra koje vas ostavlja u očekivanju što će sljedeće ponuditi.

Popis pjesama:
Kodama
Eclosion
Je suis d’ailleurs
Untouched
Oiseaux de proie
Onyx

Album možete naručiti ovdje.

Bend ove jeseni kreće i na promotivno turneju o čemu možete više pročitati ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *