Loading...
Novosti

NOVI ALBUM BLIND GUARDIANA ZVATI ĆE SE “BEYOND THE RED MIRROR”

NOVI ALBUM BLIND GUARDIANA ZVATI ĆE SE “BEYOND THE RED MIRROR”

blind-guardian-beyondtheredmirrorBeyond The Red Mirror će biti naslov dugo očekivanog desetog studijskog albuma najvećih bardova metala, Blind Guardiana. Prošlo je četiri i pol godine od zadnjeg albuma, At The Edge Of Time iz 2010., a novi izlazi 30. siječnja 2015. u Europi i 3. veljače 2015 u Sjevernoj Americi.

Album je snimljen u Twilight Hall studiju u Grefrathu u Njemačkoj i na njemu će se napokon moći čuti dugo očekivana suradnja s tri različita klasična zbora. Jedan iz Praga, drugi iz Budimpešte i treći iz Bostona, a na albumu će se naći i dva orkestra, svaki s oko 90 članova.

Album će transportirati slušatelje preko misterioznog crvenog ogledala (red mirror) u drugu dimenziju koja uključuje tirane, bogove i Sveti Gral. Deset pjesama na albumu se vrte oko mladog protagonista kojeg smo upoznali prije 20 godina na pjesmama iz 1995. – Bright Eyes i And The Story Ends.

Hansi Kürsch pojašnjava kako je ovo priča između znanstvene fantastike i fantazije, te kaže da: „Ova priča počinje s našim albumom iz 1995., Imaginations From The Other Side. Dva svijeta opisana u njemu su se od tada drastično promijenila na gore. Dok je tada bilo nekoliko prolaza između svijetova, sada je preostao samo jedan portal – Crveno Ogledao. Mora biti pronađeno, bez obzira na cijenu.“

Početkom 2015. ćete iskusiti zašto su Blind Guardian toliko utjecajni u svom žanru i bez premca u panteonu metal glazbe.

Artwork je radio njihov dugogodišnji suradnik Felipe Machado,a Beyond The Red Mirror će biti dostupan u slijedećim formatima:

 • Jewel Case (10 pjesama)
  • Limited Edition Digi-Pak / Digi-Book (11 pjesama)
  • Dvostruki LP gatefold vinyl (11 pjesama)
  • EarBook (12 pjesama plus ilustracije, slike I bilješke)
  • Ekskluzivni Limited Edition Earbook (12pjesama plus ilustracije, slike, bilješke i bonus ploča od 25cm)Popis pjesama za Beyond The Red Mirror :

  01. Ninth Wave
  02. Twilight Of The Gods
  03. Prophecies
  04. At The Edge Of Time
  05. Ashes Of Eternity
  06. Distant Memories (bonus na limited edition I ploči)
  07. Holy Grail
  08. The Throne
  09. Sacred Mind
  10. Miracle Machine
  11. Grand Parade

Željno iščekujemo ovaj album, kao I nadolazeću turneju koja će ih dovesti u Ljubljanu, 21. svibnja i Beč, 23. svibnja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *