Loading...
Recenzije

NAPALM DEATH – Apex Predator – Easy Meat

NAPALM DEATH – Apex Predator – Easy Meat

Napalm Death - Apex Predator - Easy MeatDatum izlaska: 26/01/2015
Izdavač: Century Media
Žanr: grindcore
Ocjena: 5/5

Što još reći o Napalm Death? Oni su jedan od najtrajnijih i najdosljednijih ekstremnih metal bendova u povijesti. I iako sam mučila s nekoliko glazbenih pravaca i brojnim promjenama članova u prošlosti, oni su i dalje preteča  grindcore žanra koji su pomogli stvoriti. Mnogi bendovi su u tom području vjerojatno jači i sigurno čudniji. No, Napalm Death su  se uvijek isticali zbog jednog atributa – bijes. Oni su jedan od najljućih bendova na planeti!

A taj istinski bijes je živ i zdrav na njihovom posljednjem albumu Apex Predator – Easy Meat. Iz brzog thrasha u “One-Eyed” ili singla “Cesspits” napetost jednako odgovara kao i kada Napalm Death uspori stvari. Pjesmu pod nazivom “Dear Slum Landlord…” krase rifovi i daju savršen metaforički smisao, a “Hierarchies”  sadrži i solo gitaru.  Neke pjesme djeluju kao dobrodošao predah od ozbiljnih i bombastičnih pjesama. “Stubborn Stains” nosi ljutnju kao dobar proizvod benda, a pravo izbacivanje bijesa čuje se na “Timeless Flogging” zajedno sa “Smash A Single Digit“.

Ukusna glazura na tortu, kao i uvijek kada je Napalm Death u pitanju ,stvarno se ide u smjeru naboja na sve što se može. Davanje zraku nešto divlje i šizofreno, a zapravo se u svakom potezu obračunava ili meditira. “How The Years Condemn”  je stopljena disonanca akorda, a punky stav se čuje u “Metaphorically, Screw You”. Nakon što je stvorio toliko albuma, Napalm Death: Apex Predator – Easy Meat koristi paradigme agresije, patnje, boli  i nepravde. Bend je dao tmurnu i odbojnu sliku našeg novog društva, što nije ni daleko od istine.

Ako pričamo o fanovima, bend  je  za njih,vjerojatno, stvorio jedan od svojih najjačih albuma u novije vrijeme. Proizvodnja ga guši, stihovi su tupi i oštri, a glazba je veliki adrenalinski udarac za uši. Za mnoge Napalm Death fanove, to je sve što su mogli poželjeti od  jednog ekstremnog metal benda.

Popis pjesama:

 1. Apex Predator – Easy Meat
 2. Smash A Single Digit
 3. Metaphorically Screw You
 4. How The Years Condemn
 5. Stubborn Stains
 6. Timeless Flogging
 7. Dear Slum Landlord…
 8. Cesspits
 9. Bloodless Coup
 10. Beyond The Pale
 11. Stunt Your Growth
 12. Hierarchies
 13. One-Eyed
 14. Adversarial / Copulating Snakes

Recenzija: Tamara Pevec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *