Loading...
NajaveNovosti

NAJBOLJI NIRVANA TRIBUTE BAND IZ VELIKE BRITANIJE DOLAZI 16. STUDENOG U ZAGREBAČKI BOOGALOO OBILJEŽITI 25. GODINŠNJICU SMRTI KURT COBAINA

AKCIJSKA CIJENA ULAZNICA 70 KN DO 30. RUJNA, OD 01. LISTOPADA ĆE CIJENA ULAZNICA IZNOSITI 90 KN

MH Concerts nam nakon sjajnih tribute showova The Doors Alive, Queen Show, Letz Zep, Remember Yesterday Beatles u subotu 16. studenog ponovo u Zagreb ponovo dovodi najbolji svjetski Nirvana tribute band iz Velike Britanije. Prije nešto više od godinu dana su Nirvana tibute oduševili publiku u prepunom Boogaloo Clubu, a mnogi od posjetitelja su bili jednostavno šokirani sličnošću pjevača Jon O’Connora sa Kurt Cobainom, što je razlog da ih se ponovo dovede. Ovoga puta je povod turneje obilježavanje dvadeset i pete godišnjice smrti Kurt Cobaina koji bi ove godine napunio 52. godinu života. Nirvana tribute predvodi karizmatični Jon O’Connor koji se potpuno uživio sa ulogom Kurt Cobaina i slovi za njegovu najbolju reprodukciju, a Nirvana tribute za najbolji Nirvana tribute band na svijetu koji uz autentičnu svirku dočarava i pravu atmosferu Nirvaninih koncerata koja uključuje bacanje Kurta u publiku i razbijanje instrumenata. Nirvana tribute je pored mnogih novinara koji hvale Jon O’Connorovu vokalnu interpretaciju, pohvalio i originalni bubnjar Nirvane Aaron Buchard (koji je snimio prvi album Nirvane „Bleach“, a kasnije ga zamijenio Dave Grohl).

Nirvanu su osnovali Curt Cobain i Krist Novoselić, »naše gore list« 1987. godine u Washingtonu. Obojica su bili obožavatelji grupe Melvins, a Kurt Cobain je bio veliki obožavatelj grupe Pixies i bendova poput Sex Pistols, Ramones i ostale punk scene. 1988. su obajvili svoj album prvijenac »Bleach« za nezavisnu izdavačku kuću Sub Pop. 1990. im se pridružuje Dave Grohl sa kojim snimaju album »Nevermind« za novu diskografsku kuću Geffen koju su im preporučili njihovi prijatelji iz grupe Sonic Youth. Prvi singl »Smells Like Teen Spirit« je postigao planetarni uspjeh prvenstveno zahvaljući neprestanim vrčrnjem video spota na MTV-u, a sam album dospio na prvo mjesto Billboardove top ljestive sa koje je izgurao album “Dangerous” tada vrlo popularnog Michaela Jacksona. Idući singlovi “In Bloom”, “Come as You Are”, “Breed”, i “Lithium” također postižu velik uspjeh i postaju pored »Smells Like Teen Spirit« največi hitovi Nirvane. Zahvaljujući Nirvani je nastao cijeli niz novih bendova koji su stvorili novi glazbeni pravac nazvan »grunge«, a Nirvana njihov predvodnik i ujedno jedna od največih rock grupa. 1993. su objavili album »In Utero« kojeg je producirao poznati alter producent Steve Albini, a sam album je također postigao veliki uspjeh. Sa albuma su skinutiu singlovi “Heart-Shaped Box” i “Rape Me”. Slijedi album »MTV Unplugged« na kojem se nalazi snimka koncerta koji se dogodio 1993. godine u New Yorku i objavljen je na albumu i DVD-u koji su prodani u višemiljunskoj tiraži. Pjesma »Man Who Sold The World« dospjela na sve svjetske top liste što je ponukalo samog David Bowiea da ju vrati u svoj koncertni repertuar. Zanimljivo je da je posljednji koncert održan u cijelosti održan upravo u Ljubljani 27. veljače 1994. na kojem su bili i mnogi naši sugrađani. Idući koncert u Rimu prekinut je zbog lošeg zdravstvenog stanja Kurta, 5. travnja 1994. godine je Kurt Cobain nađen mrtav u svojoj kući. Njegova smrt nije razjašnjena do današnjih dana jer se sumnja na ubojstvo. Tako se Kurt pridružio »Klubu 27«, u kojem su Brian Jones, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Amy Winehouse,….. svi umrli u 27. godini života.

Nirvana tribute su opisani kao najautentičnija reprodukcija izvornog trija Nirvane, koja je ikada stala na pozornicu i to i zvukom i vizualno, a Jon Connora ocijenili sa najboljim ocjenama diljem Amerike, Europe i Azije, kako obožavatelji tako i kritičari pa je tako Nirvana tribute ponovno osvojio svijet grunge groznicom!

Početak koncerta je najavljen za 21 sat, a cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 70 kn do 30. rujna, 90 kn od 04. rujna i 110 kn na dan koncerta. Ulaz na Grunge party nakon koncerta s početkom u ponoć će iznositi 20 kn. Pretprodajna mjesta ZAGREB: Boogaloo Caffe Bar (radnim danom 10:00 – 16:00), Ulica grada Vukovara 68, Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Valhalla Beer Bar – Radićeva 25. Eventim sustav –  www.eventim.hr, Entrio sustav – www.entrio.hr

FB event: https://www.facebook.com/events/528378527732146/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *