Loading...
Novosti

MELECHESH: MAX CAVALERA, SAKIS TOLIS I ROB CAGGIANO GOSTI NA NOVOM ALBUMU

MELECHESH: MAX CAVALERA, SAKIS TOLIS I ROB CAGGIANO GOSTI NA NOVOM ALBUMU

melechesh_enkiPioniri sumerskog black metala MELECHESH će na svom nadolazećem, šestom po redu, studijskom albumu ENKI surađivati sa poznatim imenima svjetske metal scene, a to su Max Cavalera (SOULFLY, CAVALERA CONSPIRACY, KILLER BE KILLED), Sakis Tolis (ROTTING CHRIST) i Rob Caggiano (VOLBEAT, ex-ANTHRAX).

Pjevač, tekstopicac i vođa benda ASHMEDI je tu suradnju komentirao ovim riječima: “Počašćen sam i polaskan što će na ovom slojevitom albumu gostovati vrlo cijenjeni gosti. Enki traži drugačiji pristup i nova iskustva. Max je lav – volim njegov glas, a plemske i povijesne sličnosti naših života su neobične, napravio je izvrstan posao na albumu ‘Lost Tribes’. Sakis je stari prijatelj s kojim smo bili turnejama. Njegov je glas dodao novu dimenziju misticizma na ‘Enki – Divine Nature Awoken’. Rob i ja smo uvijek željeli surađivati. On je spretan i izvrstan gitarist pa je tako solaža koju je odsvirao na ‘The Palm, the Eye and Lapis Lazuli’ savšena i totalno nosi pjesmu. Svi su napravili izvanredan posao i prešli granice kako bi ovo ostvarili unatoč svojim pretrpanim rasporedima. MELECHESH je više od benda – MELECHESH je zajednica!”

Enki je snimljen u Grčkoj sa Giorgosom Bokosom (ROTTING CHRIST) dok se Jonas Kjellgren (IMMORTAL, LEGION OF THE DAMNED, OVERKILL, HYPOCRISY) pobrinuo za mix i mastering u svom poznatom Black Lounge studiju u Švedskoj. Bubnjevi su snimljeni u studiju Devasoundz sa Fotisom Benardom (ex-SEPTICFLESH, ex-NIGHTRAGE).
Album izlazi 27.02. (EU), 02.03. (UK) i10.03. (US), a možete ga naručiti u raznim formatima (Digipack, vinil u raznim bojama), kao i poseban paket sa majicom, preko ovog linka.

Popis pjesama:

01. Tempest Temper Enlil Enraged
02. The Pendulum Speaks
03. Lost Tribes (featuring Max Cavalera)
04. Multiple Truths
05. Enki – Divine Nature Awoken (featuring Sakis Tolis)
06. Metatron And Man
07. The Palm The Eye And Lapis Lazuli (featuring Rob Caggiano)
08. Doorways To Irkala
09. The Outsiders

Bend se na albumu Enki odlučio svirati na električnim gitarama sa 12 i 6 žica kako bi se dobio žešći i suptilno bogatiji harmonični zvuk. Osim toga, umjesto podešavanja instrumenata na standaradnu frekvenciju od 440 Hz, bend se odlučio za 432 Hz što doprinosi dubljem zvučnom iskustvu unutar ljudske psihe, a istovremeno je u skladu sa vibracijama svemira.

www.facebook.com/melechesh
www.melechesh.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *