Loading...
NajaveNovosti

MARK LANEGAN SE NAKON DVIJE GODINE VRAĆA U TVORNICU KULTURE

Mark Lanegan se nakon dvije godine vraća u zagrebačku Tvornicu kulture. Prije nešto manje od mjesec dana objavio je album “Somebody’s Knocking”, koji će 26.11. predstaviti i našoj publici u Tvornici Kulture u sklopu Fall festa.

Lanegan je s glazbenom karijerom startao 1984. kada je okupio psihodelični grunge bend Screaming Trees, s kojim je ostvario veliki uspjeh albumom “Sweet Oblivion”. Šest godina kasnije izbacio je svoj prvi solo album “Winding Sheet” te je od tada objavio 12 albuma, od kojih je najhvaljeniji album iz 2004. “Bubblegum”. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, surađivao je s izvođačima kao što su PJ Harvey, Isobel Campbell, Duke Garwood te s bendovima Soulsavers i Queens of the Stone Age. Dok je bio u Screaming Treesima, surađivao je i s Nirvanom. Njegov glas uspoređuju s glasom Leonarda Cohena i Tom Waitsa.

Publiku će prije Lanegana zagrijati kultni britanski post-punk bend The Membranes te zagrebački The Lesser Men, koji su nedavno izbacili svoj treći album “References, Reflections: Revelations”.

Koncert se održava u sklopu Fall festivala, u sklopu kojeg je održan koncert Acid Mothers Templea, a još će se održati koncerti Lanegana, Repetitora i Acid Araba.

Cijena ulaznice do 25.11. je 120 kn, a na dan koncerta bit će 150 kn.

Službena satnica:

19:30 Ulaz
20:00 Lesser Men
20:45 Membranes
21:40 Mark Lanegan Band

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *