Loading...
Novosti

MARCO HIETALA NAPUSTIO NIGHTWISH

Dugogodišnji basist/vokalist NIGHTWISH-a, Marco Hietala objavio je kako odlazi iz benda. Hietala je ranije danas objavio izjavu u kojoj kaže:

„Dragi ljudi. Odlazim iz NIGHTWISH-a i javnog života. Sada već nekoliko godina nisam se mogao osjećati potvrđenim u ovom životu. Imamo velike pištolje streaming kompanije koja traži 9/5 rad umjetničke inspiracije dok nepravedno dijeli dobit. Čak i među umjetnicima. Mi smo banana republika glazbene industrije. Najveći promoteri turneja cijede postotke čak i od naše vlastite robe, a plaćaju dividende Bliskom Istoku. Očito neke teokracije mogu uzeti novac od  glazbe koja bi vas tamo ostavila bez glave ili zatvorila bez da se prikazuju kao licemjeri. Samo nekoliko primjera ovdje.

Ova prošla godina me prisilila ostati kod kuće i razmisliti. I našao sam se vrlo razočaran zbog ovih i mnogo drugih stvari. Otkrio sam da mi treba ta potvrda valjanosti. Kako bih mogao pisati, pjevati i svirat moram pronaći neke nove razloge i inspiracije. ‘My Walden’ da tako kažem. A čak sam i u svojoj knjizi kronični depresivac. Opasno je za mene i ljude oko mene ako nastavim. Neke misli maloprije su bile mračne. Ne brinite, dobro sam. Imam svoja dva sina, ženu, ostatak obitelji, prijatelje, psa i mnogo ljubavi.

I mislim da neću zauvijek nestati.

Zavjera je riječ dana. Za ljude koji ih vole moram reći kako mi je 55. rođendan sada 14. siječnja i zasad sam sam sigurno odvojio svoje vrijem. Kriviti na primjer Tuomasa [Holopainen, klavijaturist i glavni čovjek Nightwisha] vrijeđa i njega i mene i moje slobodno razmišljanje. Ovo je vrlo tužna stvar za sve nas. Budite sigurni, molim. No naravno sada ćemo znati ako neki tamo odu namjerno.

Postoji nekoliko stvari koje sam dogovorio i učinit ću ih u 2021. Osim toga ljubazno i s poštovanjem molim medije, bendove, projekte umjetnika itd. da me ništa ne pitaju tijekom sljedeće godine. Nadam se da ću vam o tome reći 2022. No, to nije obećanje.

Žao mi je zbog ovoga.

P.S. Tony Iommi je iznimka od ‘nikakvog kontakta’. Heroj iz djetinjstva ima prednost.“

Preostali članovi NIGHTWISH-a su objavili sljedeću izjavu o Hietalinom odlasku:

„Markova ostavka nas je ostavila sa nekim teškim odlukama i izborima koje smo trebali donijeti. Nakon mnogo razmišljanja i razmatranja, u međusobnom razumijevanju smo odlučili odsvirati nadolazeću ‘Human :II: Nature’ svjetsku turneju kako je planirano, no sa sesijskim basistom. Postava će biti objavljena naknadno.

Poštujemo Markovu odluku i želimo mu sve najbolje. Nećemo dalje komentirati.“

Markov solo album, “Pyre Of The Black Heart”, izašao je u siječnju 2020. godine za Nuclear Blast.  Najnoviji album NIGHTWISH-a, “Human.: II: Nature.“, objavljen je prošlog travnja. Nastavak albuma „Endless Forms Most Beautiful“ iz  2015. godine, „Human :II: Nature“ je dvostruki album koji sadrži devet pjesama na glavnom CD-u i jednu dugu instrumentalnu skladbu podijeljenu u osam poglavlja na drugom CD-u.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.