Loading...
NajaveNovosti

MANU CHAO U KOPRU 15.7.

MANU CHAO U KOPRU 15.7.

Manu Chao, revolucionar ritma i riječi, nakon dvije godine ponovo dolazi u Sloveniju. Ovoga puta u primorski grad Koper. Tri puta je u Ljubljani oduševio publiku sa svojom nevjerojatnom energijom i tri puta je publika vikala „hoćemo još“!

MC-620-x-300

Ovoga će ljeta Mano Chao nastupiti na slovenskoj obali, pod zvijezdama, u neposrednoj blizini mora, gdje će izvesti svoje narodne himne, poput Clandestino, Bongo Bong, Me Gustas Tu, Politik Kills, Mi Vida, Welcome to Tihuana, Je ne t’aime plus

Poznat po višesatnim, pozitivnom energijom napucanim koncertima Manu Chao 15. srpnja u Koper dolazi sa sastavom La Ventura kojeg čine gitarist Madjid, basist Gambeat i bubnjar Garbancito. Ova turneja bit će pojačana s još dva puhača, a set listu osim najvećih himni, činit će i brojna iznenađenja, neke neobjavljene pjesme i obrade.

Revolucionarno prodoran i podjednako miroljubiv, poznat po svom društvenom aktivizmu i nezadrživim stihovima, Manu Chao jedan je od najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti, hvaljen podjednako širom planete uz koncerte na pet kontinenata. Francuski umjetnik i aktivist španjolskog porijekla, svoj karakterističan zvuk gradio je kroz razne punk utjecaje kao što su The Clash, Jam ili Dr. Feelgood.
Kao nijedan glazbnik na svijetu, objedinjuje punk stav, liričnost šansona, ritmiku salse, egalitarizam reggaea i euforiju ska muzike, što njegovim pjesmama daje poseban okus, blizak publici sa svih meridijana. Svoje pjesme pjeva na čak sedam jezika, a teme obuhvaćaju političku kritiku, imigraciju, ljubav, život u getu, slobodu mišljenja i življenja, te priče o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva. U karijeri koja traje malo manje od tri desetljeća Manu se prvo djelovao u kultnom bendu Mano Negra, da bi se nakon raspada 1995. odlučio na solo karijeru, što se pokazalo kao ispravna odluka. Četiri sjajna studijska albuma, od kojih su najzapaženiji bili “Clendestino” i “Proxima Estacion: Esperanza“, doveli su Manua na najveće svjetske pozornice.

Koncert će se održati na koparskom Ukmarjevom trgu, a početak je najavljen za 20:30 sati. Ulaznice po cijeni od 25 eura moguće je kupiti preko Eventima, www.eventim.si, www.eventim.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *