Loading...
Izvještaji

LET 3 – Tvornica kulture, Zagreb, 22.09.2018.

Legendarni Riječani LET 3 dobili su čast zasvirati na drugoj večeri otvorenja preuređene Tvornice kulture, jednog od omiljenih okupljališta zagrebačkih ljubitelja dobre glazbe. Osvježeni prostor Tvornice u pogledu ambijenta donio je značajni napredak, no nova Tvornica, ako je sudeći po prvom dojmu, nije preboljela dječje bolesti pa je zvuk tijekom koncerta bio tradicionalno narušene kvalitete, a dim cigareta do kraja nastupa popularnih Riječana u potpunosti je ispunio koncertni prostor i na trenutke ometao prepuštanje glazbenim tonovima koji su dopirali s pozornice. No, vratimo se LET-u 3.

Bend za koji se vežu mnoge priče i legende domaće rock scene nesumnjivo je nepogrješiv odabir za otvaranje nove koncertne sezone u legendarnom klubu. LET 3 poznati po svom osebujnom scenskom identitetu još su poznatiji po dobroj energiji i glazbenim vibracijama, a istog je na pretek bilo i sinoć u Tvornici. Legendarni Riječani su na binu istupili u 22:0o sati i odmah na početku odali počast King Grimsonu i Pink Floydu što je nagovijestilo večer prepunu glazbenih uspješnica iz svih faza LET-a 3 koje je publika spremno dočekala pa je ubrzo Tvornicom odjekivalo skandiranje i pjevanje s bendom.

LET 3 u ovom su prostoru nastupili nakon šestogodišnjeg izbivanja i za ovaj susret sa zagrebačkom publikom priredili selistu od tridesetak pjesama, među kojima i “Ženu varam”, “Tazi – Tazi”, “Riječke pičke”, “Mala soba”, “Profesor Jakov”, ali i “Golub Dinko” kojeg publika ne može čuti na svakom koncertu. Bend je nakon sat i pol vremena neumorne svirke napustio binu te se nakon skandiranja uz Mrletovu pomoć vratio na bis na kojem je odsvirao još osam pjesama. Prije toga je Mrle još jednom pokazao svoje umijeće sviranja bass gitare koje još jednom nije ostalo neprimjećeno i nenagrađeno aplauzom.

Sumiramo li sinoćnji nastup LET-a 3 u Tvornici kulture jasno je kako je legendarni Riječani još uvijek mogu publiku iznenaditi ne samo energijom već i izborom pjesama, ali i elemetnima nastupa koji na trentuke podsjećaju na moćni Rammstein, a na druge na simbolički element nastupa grupe Lordi. Ipak, to su LET 3, legende riječke i hrvatske rock scene koju, pokazala je to publika sinoć, štuju svi od tinejdžera do “šminkera”. Tako su sinoć uz LET 3 poskakivali svi oni, no ipak u najvećem dijelu generacija koja je uz LET 3 gradila svoj glazbeni, i ne samo glazbeni identitet, oni od svojih 30/35+.  LET 3 na najbolji su mogući način otvorili preuređenu Tvornicu, nadamo se skorom susretu s uvijek glazbeno i vizualno osebujnim Riječanima.

Izvještaj: Mihaela Mandić
Foto: Ivana Sataić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.