Loading...
NajaveNovosti

LAČNI FRANZ + BENDER 20.12. U TVORNICI

LAČNI FRANZ + BENDER 20.12. U TVORNICI
lačni franzSlovenski sastav Lačni Franz, predvođen legendarnim kantautorom Zoranom Predinom u subotu, 20. prosinca nastupa u Tvornici kulture u Zagrebu. Predgrupa Lačnom Franzu bit će Bender, žestoki mladi rock-blues bend iz Novske, koji iza sebe ima EP “Jedan od vas” i nedavno objavljeni album “Ono što jesam” (Aquarius Records/Spona).
Lačni Franz u Zagreb dolazi u top formi, a Zoran Predin nalačni franzjavljuje koncert sastavljen od starih pjesama, netaknutih po pitanju aranžmana, zatim starih pjesama kojima su dali novi zvuk, kao i nekih posve novih pjesama, kao što je nedavno predstavljeni singl “Aleluja”. Jedan od najvećih rock bendova ovih prostora osnovan je 1979., da bi prvi veći nastup imali na Omladinskom festivalu u Subotici 1981. godine, kada su objavili prvijenac „Ikebana“ (koji su snimili za samo 36 sati!). Uslijedili su albumi „Adijo pamet“, „Ne mi dihat za ovratnik“, koji im donosi prvi hit, „Slišiš, školjka poje ti!“, „Slon med porcelanom“, „Na svoji strani“, „Sirene tulijo“,… U danima kada su odlučivali da li da nastave dalje ili ne, 1994. objavljuju album simboličnog naziva „Zadnja večerja“. Nakon dugogodišnjeg nagovaranja publike, Zoran Predin je 2014. odlučio oživjeti koncertni program Lačnog Franza i krenuo na klupsku turneju po regiji. U sastavu Zoran Predin (vokal), Anej Kočevar (bas), Luka Čadež (bubanj), Boštjan Artiček (klavijature) i Klemen Lombar (gitara) kultna slovenska grupa 20.12. nastupa u Tvornici kulture i donosi vazdazelene tekstove “Ne mi dihat za ovratnik”, “Naj ti poljub nariše ustnice”, “Jebiveter”, “Čakaj me”, “Na svoji strani”, legendarnog “Praslovana”,…Krajem siječnja Lačni Franz se zatvara u studio i kreće sa snimanjem albuma, odnosno 10 potpuno novih pjesama.
Ulaznice su u prodaji u Aquarius Music Shopovima u Zagrebu (Vašavska 13, Branimir centar, Maksimirska 16), online putem www.entrio.hr i na prodajnim mjestima u sustavu Entrio.
Cijena ulaznice: 85 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *