Loading...
NajaveNovosti

KOČANI ORKESTAR ODGOĐENI ZA 20. SIJEČNJA 2020.

KONCERT MAKEDONSKE ETNO GYPSY BRASS ATRAKCIJE KOČANI ORKESTAR ODGOĐEN ZA SUBOTU 18. SIJEČNJA KADA ĆE NASTUPITI U ZAGREBAČKOM BOOGALOO CLUBU UZ PLESNI SHOW I AFTER PARTY

ULAZNICE ZA PRVOBITNI DATUM VRIJEDE ZA NOVI DATUM ILI SE MOGU VRATITI NA PRODAJNA MJESTA GDJE SU KUPLJENE

U subotu 18.01.2020. će u zagrebačkom Boogaloo Clubu nastupiti makedonska etno gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar. Kao posebni gosti će nastupiti plesne skupine Nipriye i Walde uz goste koje će nastupiti kao gošće Kočani Orkestra tj plesati dok oni sviraju i nastupiti na Balkan Fiesta after partyju nakon koncerta.
Kočani orkestar je internacionalna koncertna atrakcija i jedan je od najcjenjenijih romskih sastava u svijetu. Glazbeni stil ovih neumornih trubača vrlo je zanimljiv i jedinstven. Kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika ‘Balkan gypsy brass’ glazbe. Tradicionalna romska glazba je temelj njihovog izraza kroz koji se isprepliću furiozna kola i svadbene veselice, sa tužnim i melankoličnim elegijama. Kao glazbenici romskog porijekla iz Makedonije, veliku važnost pridaju upravo makedonskoj narodnoj glazbi, uz pomalo meksičkog melosa. Međutim iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih, meksičkih i drugih utjecaja, te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista, kao i popularne pjesme današnjice u njihovim originalnim verzijama.
Na svom prvom Hrvatskom gostovanju 2003. godine u zagrebačkoj Tvornici Kočani Orkestar su „zapalili“ publiku i zasluženo osvojio status najboljeg trubačkog sastava. U veljači 2007. godine ansambl je dobio novo. Ovaj iznimno popularni sastav može se pohvaliti redovitim nastupima u Zagrebu koji su već postali svojevrsna tradicija. Dvije godine zaredom su dupkom napunili etno/rock pivnicu na zagrebačkom Bundeku u sklopu Rujanfesta, a u Boćarskom domu za doček nove godine napravili totalni urnebes. Od nedavno bilježe izvrsnu suradnju s hrvatskim bendom kubanskog usmjerenja Cubismo, s kojima su gostovali u emisiji ‘Garaža’ na HRT-u a zajedno su snimilii pjesmu “Cumbanchero”. Sa Lukom Nižetićem su snimili pjesmu i video spot “Kad orkestar zasvira”. Redoviti su gosti klubova duž cijele Jadranske obale, od Istre do južne Dalmacije. Osim u Hrvatskoj, Kočani orkestar je nastupao i u Francuskoj, Americi, Kanadi, Turskoj, Italiji, Sloveniji….
Kočani su snimili pet albuma: ‘A Gypsy Brass Band’, ‘L’orient est rouge’, ‘Gypsy Mambo’, ‘Alone At My Wedding’ i ‘The Ravished Bride’. U pripremi je i šesti studijski album, kao i mnogobrojne zanimljive suradnje s hrvatskim estradnim umjetnicima.
Postoje priče kako ovi Kočani Orkestar nisu original što ne odgovara istini. Istina je da postoje dve frakcije Kočani Orkestra, jedna koja dolazi iz Kočana i druga koja se nalazi u Parizu. Priča ide ovako, Kočani Orkestar je osnovao otac sadašnjeg voditelja Kočani Orkestar Nusreta Bajramova sa njegovim ujakom Naatom Veliovaom. Zatim su se njih dvojica razdvojili pa je „druge“ Kočani Orkestar vodio u međuvremnu preminuli Ismail Salieva u kojima je svirao sadašnji voditelj Nusret. Iako postoje dve frakcije Kočani Orkestra ni jedana nema pravo na to ime pa su oba original ili oba nisu original. U svakom slučaju ovi Kočani Orkestar dolaze iz Kočana i godinama sviraju pod tim imenom i oduševljavaju publiku svojim nastupom, a to je najvažnije!
Vrata Boogalooa će se otvoriti u 21sati, a Kočani Orkestar će se popeti na pozornicu u 22:00. Nakon konceta će se nastaviti party pod nazivom Balkan Fiesta na kojem će se vrtiti popularna etno glazba od izvornih verzija do dubstepa, a kao iznenađenje će se tokom večeri pojaviti i plesačice u pratnji Kočani Orkestra.
Cijena ulaznica iznosi 60 kn u pretprodaji i 80 kn na ulazu. Ulaz samo na Balkan Fiesta after party će iznositi 20 kn i moći će se kupiti samo na ulazu u klub. Posjetitelji koncerta će moći slobodno ostati na Balkan Fiesta after partyju.
Pretprodajna mjesta: Boogaloo Club – Ulica grada Vukovara 68, Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Entrio susutav – www.entrio.hr, Eventim sustav – www.eventim.hr

FB event: https://www.facebook.com/events/409079986383847/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *