Loading...
Izvještaji

JETHRO TULL – Zagreb, Dom sportova, 13.10.2018.

Jethro Tull su kao dio svoje turneje kojom obilježavaju pedeset godina albuma “This Was” u subotu 13. listopada posjetili Zagreb i nastupili pred rasprodanom malom dvoranom Doma sportova.

U mnogočemu legendarni rockeri svoju su zagrebački nastup otvorili oko 21h sa “My Sunday Feeling” i “Love Story” i odmah na početku opravdali očekivanja publike u pogledu kvalitete scenskog nastupa i zvuka. No, već je tada bilo jasno kako Andersonov vokal nije u najboljoj formi i zvuči problematično pa je i ostatak koncerta obilovao vokalnim maskiranjima i improvizacijama. Manjkavostima vokalne izvedbe pridonio je i “scenski efekt” pa je tako aktivna uloga video zida značajno pridonijela dojmu jer Jethro Tull su prikazali ne samo zanimljive čestitare nego i zanimljive i nekim obožavateljima nepoznate crtice o bendu i njegovoj izuzetno bogatoj karijeri.

Koncert je Jethro Tull podijelio u dva dijela pa je nakon “intermissiona”, odnosno pauze koja je potrajala 15-ak minuta, najprije Iron Maidenov Steve Harris čestitao bendu veliku obljetnicu, a potom se koncert nastavio sa “Too Old To Rock’n’Roll: To Young To Die” u kojoj je Andersonov vokal opet zvučao gotovo neprepoznatljivo, ali to nije umanjilo radost publike. Jethro Tull je za kraj ostavio svoje vjerojatno najpoznatije uspješnice “Aqualung” i “Locomotive Breath” koje su odlično zvučali u instrumentalističkim dijelovima i solo dionicama i dodatno poboljšale raspoloženje publike.

Jehtro Tull se ovom turnejom opraštaju od publike i stavljaju točku na “i” svoje izuzetne karijere. I ma koliko bila posebna čast i zadovoljstvo pozdraviti velikane na odlasku toliko se treba zapitati je li ova turneja, s obzirom na Andersonov vokal, bila potrebna. Bez obzira na odgovor koji će svatko od nas ponuditi, ovaj će koncert generacijama koje su se okupile u maloj dvorani Doma sportova ostati u dugom i lijepom sjećanju.

Izvještaj: Lidija Jurić
Foto: Marko Jadro (perun.hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.