Loading...
Novosti

JESEN JE STIGLA, A S NJOM I NOVI #ZAGREBATDAWN!

JESEN JE STIGLA, A S NJOM I NOVI #ZAGREBATDAWN!

PhotoGrid_1447752679033

THE ANSWER! nastavlja svoj lov na zoru, a ovoga puta su uhvatili jednu posebnu. Naime, video uradak je snimljen na najtopliji jesenski dan ove godine što je zasigurno i utjecalo na ugođaj kojim su prikazali sve čari zagrebačkog Cmroka i šume na Tuškancu.

Jesenski video -> THE ANSWER! – Fields of gold (Sting cover)
https://youtu.be/yDvWpQitojQ

“Isprva smo spot željeli snimiti negdje u centru grada, ali kad smo vidjeli raznolikost boja jednostavno smo morali još jednom pobjeći u prirodu, a Zagreb zaista ima pregršt lokacija prikladnih za to.” – Mihael Kvorka, pjevač THE ANSWER!-a

PhotoGrid_1447752729168

Projekt #ZagrebAtDawn zamišljen je kao glazbena razglednica Zagreba kojom se predstavlja glavni grad kroz sva 4 godišnja doba. Budući da dečki iz THE ANSWER!-a surađuju sa Steven Machatom, američkim promotorom i menadžerom, te se engleske verzije njihovih singlova vrte i po inozemnim radijima, u zagrebačkoj zori će moći uživati cijeli svijet.
Sve je započelo kroz spontanu suradnju THE ANSWER!-a i Duje Miliše, snimatelja i studenta Akademije dramskih umjetnosti, a prvi video uradak izdan je u proljeće ove godine.

Proljetni video -> THE ANSWER! – Wicked game (Chris Isaak cover)
https://youtu.be/WKS1ir8lyMA

Kao i u proljeće, i ovoga puta su se odlučili za obradu, a radi se o Stingovom bezvremenskom hitu “Fields of gold” kojem su, tipično za njih, dali pečat THE ANSWER!-a.

Na pitanje zašto baš ta pjesma i zašto opet obrada, Mihael odgovara:
“Kad smo razmišljali o pjesmi koja bi lijepo legla u ugođaj jeseni, ta nam se pjesma nekako sama nametnula. Atmosfera, tekst, a i naslov se odlično uklopio u zlatno, žutu zoru koju smo imali priliku uhvatiti. Na pitanje, zašto obrada, odgovor je jednostavan. Jednostavno nismo osjetili taj ugođaj u nijednoj našoj pjesmi, a ideja ovog projekta je da se ograničavamo već da povežemo glazbu i ugođaj grada na najbolji način. Ovo nam se jednostavno činilo prikladnim. Ljetni video je obilježila naša autorska pjesma ‘Good Day’ što pokazuje da nema pravila.”

Ljetni video -> THE ANSWER! – Good day

THE ANSWER!-u ne nedostaje autorskih izdanja, pogotovo ako uzmemo u obzir njihov aktualni singl “Nikad” koji su izdali ovo ljeto, a na kojem im se kao gošća pojavila i Vanda Winter, poznata glumica i pjevačica.

THE ANSWER! – Nikad (feat.Vanda Winter)

Što se engleskih verzija njihovih pjesama tiče, pjesme “If I Had U” i “Where is our love” našle su svoje mjesto na preko 300 radio stanica diljem svijeta (SAD, UK, Zapadna Europa, Južna Amerika…), a mogu se čuti i na domaćim radijima iako tu prevladavaju hrvatske inačice “Nikad”, “Ako sam sam” i “Zašto”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *