Loading...

SET ABOMINAE (Marko Cmrk)

U Močvari će se u petak 17.01. od 21h održati nova Valhalla heavy metal party. Na ovoj Valhalli nastupat će Dr. Evil (heavy metal), Gospić Grupa (speed rock) i Set Abominae (Iced Earth tribute). Također će se održati i promocija novog albuma Iced Earth „Plagues of Babylon“. A pošto je metal scena u siječnju u znaku Iced Eartha uz novi album i koncert koji će održati 25.01. u Pogonu Jedinstvo donosimo vam kratki intervju s Iced Earth tribute bendom koji će vas sigurno oduševiti na Valhalli – Set Abominae.

Set AbominaeVENIA: Možete li se ukratko predstaviti našim čitateljima?
MARKO: Pozdrav svima, mi smo Set Abominae, sedmeročlani Iced Earth tribute bend iz Zagreba. Sviramo zajedno već neke 3, 4 godine i donosimo radost glazbe Iced Eartha masama diljem lijepe naše, kao i u inozemstvu. Za sve daljnje informacije navratite u Močvaru 17.1.

VENIA: Kako ste postali tribute bend i kako ste odabrali da želite biti tribute Iced Earthu?
MARKO: Čim se nekolicina nas upoznala skužili smo da dijelimo simpatije prema Iced Earthu, pa smo iz čistog gušta krenuli sviruckat, našli ostatak ekipe i krenuli s uvježbavanjem repertoara. I bi dobro.

VENIA: Možete li pojasniti čitateljima zašto baš ime Set Abominae?
MARKO: Set Abominae je ime Iced Earth maskote, figura koja se pojavljuje na coverima skoro svih albuma pa smo se složili da bi to moglo biti dobro ime s obzirom da je usko povezano uz cijeli Iced Earth opus. A i zvuči zlo. (lol op.a.)

VENIA: S čime se bavite kada ne svirate?
MARKO: Ima nas svakakvih statusa. Neki studiraju, neki rade, neki traže posao, ali svi slušamo Iced Earth 🙂

VENIA: Jeste li stigli preslušati Plagues of Babylon? Kako vam se svidio? Da li namjeravate proširiti i repertoar s nekom stvari s novog albuma?
MARKO: Jesmo, naravno, čim je procurio 🙂 Budući da svatko od nas ima drugačije favorite iz Iced Earth diskografije i mišljenja su različita, ali u pravilu nam je album jako dobar. Naravno, namjeravamo proširiti i svoj repertoar s novim stvarima čim prije. Dapače, htjeli smo već za ovu prigodu, ali smo odlučili ipak ostaviti prezentaciju novog albuma pravom Iced Earthu, a mi ćemo s vremenom dodati neke hitove.

VENIA: Kakvu set listu možemo očekivati na Valhalli 17.01.?
MARKO: Jedan od najvećih problema “tributeanja” ovako velikog benda je enorman broj hitova i odličnih stvari za slaganje set liste. Potrudili smo se i za ovaj put napraviti bućkuriš svih Iced Earth era, svima poznatih stvari i onih malo manje poznatih, ali ništa manje odličnih.

VENIA: 25.01. nam dolazi Iced Earth u Pogon Jedinstvo. Kada su prošli put bili u Zagrebu bili su odlični. Mogu li po vama biti još bolji ovaj put?
MARKO: Ja sam ih osobno gledao u ljeto na MetalDays i fascinantno je kako taj bend i dalje uspijeva dizati standard svojih svirki. Dakle da, mogu i bit će još bolji ovaj put.

VENIA: Ako bi vam se pružila prilika da s njima odsvirate jednu stvar 25.01., koju biste odabrali?
MARKO: Na ovo može isti odgovor kao i na pitanje o set listi. Jednostavno je previše odličnih stvari, previše različitih favorita, ali kad bi nam se pružila takva prilika, mislim da ne bi bilo bitno o kojoj stvari se radi.

Intervju: Matija Marković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *