Loading...

DR.EVIL (Milan Krušič)

Intervju: Martina Šestić martina@venia-mag.net

DR.EVIL za devet dana otvara ambulantu u Zagrebu, točnije 17. siječnja u Močvari na Heavy metal partyju Valhalla. Prije nego što krene s ordiniranjem, sam Doktor, frontman, legenda slovenske heavy metal scene, Milan Krušič, odgovorio nam je na par pitanja i još jednom vas pozvao na svoj zagrebački koncert.

drevilVENIA: Bok, Doktore! Možeš li nam ispričati kako je nastala tvoja stage persona? Zašto baš Dr.Evil?
DR.EVIL: Pozdrav svim hrvatskim prijateljima. Moja stage persona je nastala potpuno spontano, uvijek sam slušateljima želio ponuditi više od same glazbe. Sada polako prelazim u fazu kada se s novim bendom više okrećem glazbi. Nadimak Dr.Evil mi se prilijepio jer sam po prirodi malo zloban i sarkastičan i volim se šaliti. Uopće mi ne smeta hahahahaha

VENIA: Kako se osjećaš u novom bendu? Možeš li nam predstaviti svoju ekipu glazbenika?
DR.EVIL: U novom se bendu osjećam fenomenalno budući da imam ekipu koja mi u potpunosti odgovara i kao glazbenici i po karakteru. Bend je živi organizam i ako nešto ne štima, sve pada u vodu, ali za sada kod nas sve štima i nema straha da na pozornici nećemo dati sve od sebe. Sa mnom nastupaju dva odlična gitarista koja su se čeličila u brojim slovenskim bendovima – to su Jan Prosen i Jure Anžiček. Ritam sekciju predstavljaju Miha Oblišar , trenutno je traženi basist, koji je surađivao s brojnim bendovima, a za torpediranje se naravno brine Luka Čadež koji 4 godine svirao u Engleskoj s puno svjetskih imena te je nastupao na velikim festivalima po cijeloj Europi.

VENIA: Je li se publika naviknula na to da Dr.Evil nije “Lene Kosti tribute band”? Kakvi su tvoji dojmovi?
DR.EVIL: Naravno, već nakon prvog koncerta na kojem su nas fenomenalno prihvatili. S ovim sam postavom odsvirao već nekoliko koncerata po Sloveniji i uvijek smo bili dobro primljeni. Dr Evil nije nikada bio niti će biti tribute band za Lene Kosti. Pa ipak, moraš znati da su Lene Kosti dio moje glazbene prošlosti i uvijek ću na svojim koncertima s veseljem zapjevati neke od svojih pjesama iz tog razdoblja jer sam ponosan na taj dio svog glazbenog života. U prošlosti je bilo puno kako lijepih tako i loših stvari, ali ja se ne osvrćem unazad, gledam naprijed i znam da imam još mnogo toga ponuditi svojim slušateljima u budućnosti.

VENIA: Sam opis vaše glazbe kao “machine gun metal” puno govori o samom stilu. Možeš li nam reći nešto više?
DR.EVIL: Machine gun metal je naš proizvod. To je stanje kada na pozornici daš maksimum od sebe i kada se pjesme isprepliću jedna s drugom, kad već pomisliš da je to previše, mi idemo još više, to je totalna penetracija duše i tijela moćnim paklenim rifovima i dvostrukim bubnjarskim penetracijama. Publika u Zagrebu će svjedočiti ovome, vjeruj mi bit će veselo.

VENIA: Kako napreduje snimanje albuma? Jeste li već pri kraju?
DR.EVIL: Sada smo snimili drugi singl za nadolazeći CD koji ćemo dovršiti krajem 2014. Album će se zvati SERVE NO ONE. Novi singl nosi ime NEW WORLD MESSIAH i čut ćete ga u Zagrebu.

VENIA: Gdje vidiš Dr.Evil za pet godina?
DR.EVIL: Definitivno na pozornicama diljem Europe. Sljedeće godine imam osobni jubilej 30 godina u heavy metalu i povodom toga pripremam specijalni show s gostima iz inozemstva. Dogovaram se i sa organizatorom iz Hrvatske kako bih taj cirkus doveo i do vas jer se u Hrvatskoj osjećam kao doma.

VENIA: Bend je već nekoliko puta svoju glazbu predstavio na koncertima. Kakve su reakcije? Koje pjesme su najbolje prihvaćene?
DR.EVIL: Moram se pohvaliti da su do sada reakcije samo pozitivne i to me jako veseli. Publiku najviše zanimaju nove pjesme, a predstavit ću ih svakako i kod vas. Slovenska je publika nove stvari jako dobro primila.

VENIA: Čini mi se da je danas jako lijepo biti metalac u Sloveniji. Naravno, to kažem iz perspektive metal fana. Kakva je situacija kod glazbenika?
DR.EVIL: Nije nam put posut ružinim laticama ako uzmeš u obzir da svi očekuju da ćeš svirati besplatno ili za par piva i sendvič. I još kad dodaš razna podmetanja i uznemiravanja od ljudi koji te smatraju nekakvim nužnim zlom, odmah znaš da se za svaki koncert moraš najviše potruditi sam.

VENIA: Kako teku pripreme za zagrebački koncert? Kakva su očekivanja?
DR.EVIL: Sve teče normalno, uvježbavamo materijal i dodajemo još samo nijanse. Takva smo ekipa koja diše kao jedan i ne osjećamo nikakav pritisak. Od koncerta puno očekujem jer poznajem hrvatsku publiku koja je po mom mišljenju jedna od najboljih u svijetu. To vam kažem od srca jer kad smo svirali sa Primal Fear u Zagrebu, bio sam jako iznenađen reakcijama publike. Očekujem i puno dvoranu koja će s nama ludovati. Nadam se da će nas i još koji promotor pogledati i pozvati nas još koji put u Hrvatsku.

VENIA: Jesi li kada slušao i druge bendove (Gospić Grupa, Set Abominae) s kojima ćete 17. siječnja dijeliti pozornicu u zagrebačkoj Močvari u sklopu Heavy metal partyja Valhalla?
DR.EVIL: Na žalost, još nisam, ali ću ih rado pogledati na koncertu i družiti se s njima.

VENIA: I za kraj ovog intervjua – što bi htio poručiti svojim sadašnjim i budućim obožavateljima?
DR.EVIL: Svojim hrvatskim prijateljima poručujem: Dođite i poduprite sva tri benda. Bit će mi velika čast i zadovoljstvo stati pred vas na pozornicu i za vas nastupiti. Obećajemo vam pravi paklenski koncert!! Još jednom veliko hvala Kneži i Lawlessu za poziv. DOCTOR LOVES YOU ALL!!

www.facebook.com/pages/DrEvil

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *