Loading...
Novosti

HERETIC MLADI METAL BAND IZ SLOVENIJE PREDSTAVIO VIDEO ZA “DEAD EYES DON’T LIE”

Heretic1Heretic je mladi peteročlani metal band iz Slovenije, iz Slovenskih Konjic. Njihova glazba je miješavna  thrash metala, groovea i metal corea koju se može nazvati »TrashCore«. Na Heretic su utjecali bendovi značajni za svjetsku metal glazbu kao što su:  Lamb of God, Pantera, Killswitch Engage i Parkway Drive. No, bendu je od početaka bio prioritet da eksperimentira i stvara ipak neštu drugačiju glazbu koja će biti sebi svojstvena, kako bi dobili istovremeno što brutalniji ali i groovyi zvuk.  Repertoar benda je sastavljen isključivo od autorskog materijala.

Počeci benda sežu u 2008. godinu s objavom njihovog prvog EP koji se zvao “From anger to pain”, no s ozbiljnijim radom su počeli baviti tek 2010. Od tada su odvirali preko 50 koncerata po cijeloj Sloveniji a nekolicinu i u Austriji, Mađarskoj i Hrvatskoj. Također je bend bio dio zajedničke turneje u  Norveškoj, u kojoj su sudjelovali s još nekim slovenskim i austrijskim bendovima. Nastupili su i na većim događanjima poput: Nattrocka, Bruca, festivala LENT, Rogla freestyle week, MladiSmo open aira, Metal Kramp itd.

U travnju 2012. su snimili svoj prvi dugosvirajući album u Rock Hard studiu u Salzburgu (Austrija) kojemu je producent bio Lorenzo Antonnuci (ex. Sworn Enemy, Smash Face). Debi album “New Era” je objavljen u listopadu 2012.  Tjedan dana ranije su izdali i promotivni video za singl “Dead eyes don’t lie” koji se također nalazi na albumu. Od tada nastupaju po, za sada, Sloveniji na svojevrsnoj turneji kojom promoviraju album “New Era”.

Pogledajte (i poslušajte) video za singl “Dead eyes don’t lie”:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *