Loading...
Recenzije

HARDCORE SUPERSTAR – “You Can’t Kill My Rock’n’Roll

Datum izlaska: 21.09.2018.
Izdavač: Gain Music Entertainment
Ocjena: 5/5

 Švedski hard rockeri čiji izričaj na trenutke graniči s glam rockom Hardcore Superstar nedavno su objavili svoj jedanaesti studijski album naziva „You Can’t Kill my Rock’n’Roll“ i još jednom oduševili ne samo prepoznatljivim stilom već i njegovom izuzetnom pitkošću i zrelošću.

Energični, žestoki i nepotkupljivi i 100% svoji,  takvi su Hardcore Superstar na svom novom studijskom albumu. Prepoznatljivi riffovi i vokal Joakima Berga koji budi uspavanu energiju uz dodatke impresivnih gitarističkih solaža („Electric Rider“, „My Sanctuary“) čine okosnicu albuma koji pokazuje izuzetnu zrelost i izbalansiranost žestokog izričaja po kojem je ovaj bend odavno poznat.

Album otvara žestoka „AD/HD“ koja se nosi sa tamnijom i nekonvencionalnom stranom ljudske osobnosti. HCSS oduvijek su poznati po tome što u svojoj glazbi ističu ono u što vjeruju. Ta je iskrenost i surovi realizam ljudske egzistencije prisutan i u svakoj noti ovog albuma koji dodatno učvršćuje vezu između bendove glazbe i onih koji ju štuju i podupiru. Iako vjerni žestokom rock izričaju kojeg se ne b posramili ni velikani poput Mötley Crüe, Hardcore Superstar svakim albumom nastoje gurnuti svoj zvuk korak dalje. Tako je i sa albumom „You Can’t Kill My Rock’n’Roll“ koji donosi novu dimenziju strasti prema onomu u čemu bend istinski uživa, u čistokrvnom himničnom rock’n’rollu. Jockeov vokal je pritom jedna od najživopisnijih karika. Njegova jedinstvena boja i kvaliteta u kombinaciji s jedinstvenim Vicovim doomom i snažim Addeovim bubnjarskim udarcima na koje se besprijekorno nadovezuje Martinosv bass jamstvo su jedinstvenog zvuka na europskoj, ali i svjetskoj rock’n’roll sceni  što HCSS čini jednim od najinovativnijih bendova modernog doba.

Himnična naslovna pjesma albuma odiše tragom ZZ Topa dok „The Others“ odiše težinom koja na momente dotiče teški doom, „Have Mercy On Me“ vješto koketira s glam zvukom na tragu Hanoi Rocks dok je „Bring the House Down“ vodič za Slade nove generacije. „Goodbye“ je zvuk kojim kao da se HCSS u velikom stilu i stihovima „Goodbye to all of you… nothing left to do“ opraštaju…. do još jednog velikog povratka.

„You Can’t Kill My Rock’n’Roll“ je jedan od najupečatljivijih albuma ove godine, album uz koji ćete glasno pjevati, plesati i skakati do iznemoglosti. Isto tako, ovaj je album još jedna prekretnica u bendovoj karijeri jer kojeg god glazbenika u zadnja dva ili tri desetljeća upitate o glazbenim uzorima vjerojatno će se u prva tri naći Guns N’ Roses, AC/DC ili The Rolling Stones. Generacijama koje dolaze jedno od prva tri mjesta vjerojatno će zauzeti HCSS zahvaljujući svojim ekspanzivnim i jedinstvenim glazbenim uradcima, talentu i iskonskom rock’n’roll imidžu kojim glasno odiše i „You Can’t  Kill My Rock’n’Roll“, album koji je svjedočanstvo i proslava svega u što HCSS vjeruju i svega što rade već punih 20 godina.

Popis pjesama:

 1. Adhd
 2. Electric Rider
 3.  Bring the House Down
 4. You Can’t Kill My Rock ‘n Roll
 5. Never Cared for Snobbery
 6. Have Mercy on Me
 7. Hit Me Where It Hurts
 8. Useless Information
 9. The Others
 10. Medicine Man
 11. My Sanctuary
 12. Baboon
 13. Goodbye

Recenzija: Ivana Sataić – ivana@venia-mag.net 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *