Loading...
Novosti

GRAVE DIGGER, MYSTIC PROPHECY & VICTORIUS – EXPLOSIV, Graz – 28.01.2017.

GRAVE DIGGER, MYSTIC PROPHECY & VICTORIUS – EXPLOSIV, Graz – 28.01.2017.

Subotnju njemačku power metal večer u obližnjoj nam Austriji u klubu Explosiv u Grazu otvorio je mladi i perspektivni ”Victorius”. Nastali su 2004. godine u mjestu Wolfen i do sada su izdali četiri studijska albuma za diskografsku kuću ”Massacre Records”. Na ovoj turneji promovirali su svoj zadnji studijski album ”Heart Of The Phoenix” koji je izašao 13. siječnja. Uz par pjesama s novog albuma odsvirali su i poneki stari klasik. Zvuk nažalost nije bio na vrhunskom nivou, ali zato bend jest.

Nakon mladih snaga stižu već iskusne power metal snage ”Mystic Prophecy”. Jedan od najžešćih njemačkih power metal bandova opet je u potpunosti ispunio očekivanja. U nešto izmjenjenoj postavi u odnosu na prošlu ”Killhammer” turneju pridošlica je basistica Joey Roxx bend je u pedesetak minuta otpuhao dosta mlake Austrijance (njih oko 200). Akcent je bio na zadnja tri studijska albuma, pa smo slušali nakon uvodne ”Savage Souls” hit s novog albuma ”The Crucifix”, te povratak na prošli ”Killhammer”, pa opet na pretprošli s ”Evil Empires” i tako do kraja. Deset pjesama za odličan koncert, za kraj već tradicionalno obrada ”Paranoid” od ”Black Sabbatha” prilagođena zvuku metala 21. stoljeća. Opet šteta što zvuk nije bio na visini kvaliteta benda, ali bez obzira jedan jako dobar nastup. Nadam se da će bend uskoro na svoju headliner turneju jer kvalitetom i kontinuitetom to sigurno zaslužuju.

Glavni bend i headliner turneje njemački teutonski heavy metal veterani ”Grave Digger” koji su na sceni već preko 30 godina promoviraju svoj najnoviji studijski album ”Healed By Metal”. Standardno dosta visok nivo promocije sa solidno uređenom pozornicom, te dosta dobrim zvukom. Koncert otvaraju s naslovnom pjesmom s novog albuma, pa slijede ”Lawbreaker”, stari klasici ”Witch Hunter” i ”Killing Time”, te noviji ”Ballad Of A Hangman”. U jednom trenutku pjevač Chris primjetio je da grupa od 17 ljudi bitno odskače u svom razuzdanom ponašanju od ostatka poražavajuće mlake publike, pa je na pitanje ”Hej dečki odakle ste vi?” dobio gromoglasan odgovor ”Iz Hrvatske!!”.
Zato je sljedeću pjesmu ”The Dark Of The Sun” posvetio toj maloj, ali odabranoj grupi hrvatskih metal fanova. Do kraja uz dva bisa izmjenjuju se himne poput: ”Lionheart”, ”Excalibur”, ”Rebellion”, ”Morgane Le Fay”… za kraj ostavljena je legendarna ”Heavy Metal Breakdown”.
Više od sat i pol odlične svirke u klasičnom njemačkom metal stilu. Šteta što je koncert popratilo samo 200-tinjak duša od toga samo dvadesetak pravih fanova (ako računamo i naše prijatelje iz Slovenije).

Izvještaj: Dino Alić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *