Loading...
Novosti

GLAZBENI DOKUMENTARAC HUGHA LAURIEJA ‘COPPER BOTTOM BLUES’ U NEDJELJA 23.6. U 21 H NA HTV 3

hugh laurieOve nedjelje 23. lipnja u 21:30h na 3. programu HTVa, ne propustite pogledati dokumentarac ‘Copper Bottom Blues’ u kojem će vas
mnogima poznat po likovima koje je utjelovio – Dr. House i The Prince Regent from Black Adder – provesti kroz skrivene glazbene kutke country & blues Amerike!

U nedavno snimljenom dokumentarcu koji prati promociju friškoobjavljenog albuma ‘Didn’t Rain’, Hugh Laurie nas vodi u glazbeno hodčašće Amerikom kako bi iskopao i nama predočio što više priča o bluesu i countryju, glazbi rođenoj u toj velkoj zemlji. Englez fasciniran američkom glazbom, sjeća se svog djetinjstva i prvih preslušavanja koncerta blues legende Professora Longhaira s broda Queen Mary u Long Beachu, Kaliforniji. Potaknut upravo tom crticom iz života, Hugh putuje zakutcima Amerike prije nego što će i sam Professoru Longhairu u čast odsvirati koncert na istom tom brodu.
Putem ka cilju, Hugh posjećuje studio Rayja Charlesa i svira na njegovom pianu. Dalje na putovanju susureće se s Muddom Morganfieldom, sinom blues velikana Muddyja Watersa, te pjeva u duetu s Joolsom Hollandom.

Glazbeni dokumetnarac vrijedan svake pažnje zaljubljenika u blues, country i općenito u glazbeni svijet.

Nakon što je završio sa snimanjem TV serije Dr. House, Hugh Laurie bacio se na svoju drugu ljubav i objavio novi album ‘Didn’t Rain’. Baš kao i sjajan te hvaljen prvijenac i ovaj je album producirao talentirani I Grammyjem nagrađivani Joe Henry koji osim produkcijske njeguje i uspješnu kanatautorsku karijeru.
Album je sniman u L.A.-u, u prostorijama Ocean Way studija.
Osim Henryja doprinos nastajanju albuma dali su glazbenici Copper Bottom Band – Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch i Patrick Warren. U nekim pjesmama u ulozi pratećih vokala pojavljuju se su guatemalanski kantautor Gaby More te soul pjevačica Jean McClain koja je ranije surađivala s Jimmyjem Cliffom i Sheryl Crow. Osim s njihovim gostovanjima, Hugh je posebno sretan što se snimanju pridružio i Grammyjem nagrađivani blues glazbenik Taj Mahal.

Hugh Laurie će i uskoro u našu blizinu na gostovanje – njegov koncert će se održati 24.7.2013 u ljubljanskim Križankama!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *