Loading...
Novosti

FROZEN FOREST I ATER ERA NASTUPAJU S BATUSHKOM NA ZAGREBAČKOM KONCERTU

FROZEN FOREST I ATER ERA NASTUPAJU S BATUSHKOM NA ZAGREBAČKOM KONCERTU

Kako smo već ranije najavili poljska black metal atrakcija Batushka dolazi 3. prosinca po prvi puta u Hrvatsku, točnije u zagrebački Boogaloo Club u sklopu svoje turneje „European Pilrimage Tour 2017“.

Kao gosti će im se pridružiti domaće black metal snage Frozen Forest i Ater Era iz susjedne Slovenije.

Batushka na turneji još uvijek promovira svoj album prvijenac ‘Litourgiya’ objavljen početkom prosinca 2015. godine, koji je odmah zadobio same hvalospjeve, kako od strane kritičara, tako od strane publike, do te mjere da su ga neki proglasili „pravim zlatom“ i „remek djelom“.

Batushka je relativno novi bend iako su sastavljeni od članova etabliranih metal bandova. No, tu počinje njihova misterija, ne znaju se identiteti članova grupe, a na pozornici svi imaju prekrivena lica maskama. Mističnost se nastavlja sa glazbom koja se bazira na crkvenim napjevima i mračnoj darkerskoj atmosferi koja se iznenada pretvara u death i black metal sa screamanim vokalima tipičnima za black metal glazbu, pa ponovno vrača u na početnu atmosferu. Pravi mističan doživljaj dočaravaju svojim živim nastupima koji su pravi performancei bazirani na crkvenim ritualima, sa kukuljicama, sviječama, tamjanom, ikonama, oltarem. Batuska je dosad uvijek iznova stvorila oduševljenje u publici, a to su dokazali i svojim nastupom na ovogodišnjem „Metaldays“ festivalu u Tolminu.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 130 kuna, na sljedećim lokacijama:
ZAGREB: DIRTY OLD SHOP, Kloto, Purgatory, Rockmark, Valhalla Metal Bar
RIJEKA: Dallas Music Shop
Ili online u sustavima ONPAROLE i Eventim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *